Finska, zvanično najsretnija zemlja na svijetu, pokušava da izvozi svoju sreću tako što ljudima nudi besplatno ljetovanje.

Turistička zajednica pokušava da uzme mali dio finske sreće i pošalje je diljem svijeta, tako što nude akciju ‘rent a Finn’, nudeći ljudima da odaberu Finsku za svoj godišnji odmor i da odaberu dio ove zemlje koji im djeluje najsretnije.

Svi koji odluče probati malo finske sreće, provest će vrijeme s “vodičima za sreću”, a Finci se nadaju da će njihov opušteni, prirodni način života skinuti malo stresa s naših ramena.

Iz Visit Finland su saopćili: “RENT A FINN je kampanja u kojoj će osam običnih Finaca pozvati strance u Finsku, kako bi s njima podijelili svoje iskustvo u finskoj prirodi, jer Finci žele učiniti Zemlju ponovo srećnom! ‘Iznajmit’ ćemo osam običnih Finaca kao vodiče sreće, a oni će pomoći stranim turistima da se ponovo povežu s prirodom ovog ljeta.”
Jedan od vodiča zove se Esko i gradonačelnik je Rovaniemija, ruralnog gradića u Laplandu. Esko želi podijeliti čari finskog ljeta tako što će turisti posjetiti njegovu vikendicu, brati s njim bobice, voziti čamas, te igrati finsku igru mölkky.

Drugi vodiči su par Linda i Niko, koji žive na Utöu, najjužnijem otoku finskog arhipelaga. Oni će s vama podijeliti jednostavnost otočnog života, ići ćete na jedrenje i kampiranje s njihovim psom.

Tu je i studentica te učiteljica joge Katja, koja živi u idiličnom susjedstvu Helsinkija, koji se zove Käpylä, i koja će s gostima podijeliti kako iskusiti prirodu u gradskom okruženju.

Ukoliko želite iskoristiti vodiča sreće, snimite triminutni video u kojem opisujete sebe, važu vezu s prirodom i zašto želite posjetiti Finsku, te ispunite aplikaciju na njihovoj WEB STRANICI.

Svi troškovi putovanja su pokriveni.

Radiosarajevo.ba

Komentari

avatar
  Pridruži se  
Obavijest o