SIPA / Nastavljene operativne aktivnosti na terenu, pretresi na više lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavljaju realizaciju operativnih aktivnosti na terenu, koje su započete jutros na više lokacija. 

Postupajući po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e  su započeli pretrese sjedišta pravnih lica – „Sector Security“ d.o.o. Banja Luka i „Bodygard-Filenković“ d.o.o. Bihać, kao i njihovih poslovnih jedinica na ukupno 18 lokacija, na području  Banje Luke, Doboja, Trebinja, Bijeljine, Pala, Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Viteza, Mostara, Livna, Sanskog Mosta, Prijedora, Kozarca, Gradiške i Zenice.

Pretresi se realiziraju zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela – poreska utaja ili prevara, utaja poreza i doprinosa, te poreska utaja.

U dosadašnjem toku aktivnosti policijski službenici su otkrili i privremeno oduzeli raznu poslovnu dokumentaciju i računarske jedinice, te određenu količinu novca za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja krivičnog djela.

Aktivnosti se provode u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, kao i sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog kantona, Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Kantona 10, Zeničko-dobojskog kantona i Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Operativne aktivnosti policijskih službenika su još u toku, saopćeno je iz SIPA-e.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU