SIPA uhitila jednu osobu zbog sumnje na terorizam – TNTportal.ba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u petak, 19. travnja, postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine na području Zenice izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije i slobode lišili jednu osobu.

Osoba je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo “Terorizam”.

Nakon toga, osoba je sprovedena u prostorije SIPA na kriminalističku obradu i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog. O daljnjem statusu osumnjičenika će se odrediti Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku i to dva mobilna telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju.

Prema prikupljenim saznanjima lice lišeno slobode je na svom Facebook profilu objavilo video snimak na kojem se isti nalazi, te predstavlja kao Edin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate marke.

Navedene aktivnosti su realizirane u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, priopćila je SIPA.

(www.jabuka.tv)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU