30.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 lipnja, 2022

  ŠOKANTNE VIJESTI/Policijski inspektor objavio nove informacije o ubistvu Davida Dragičevića

  Borislav Radovanović, kriminalista, bivši policijski inspektor, aktivista i bloger, ponovo je na internetu objavio informacije o, kako navodi, “policijskom ubistvu Davida Dragičevića”.

  Inače, kao što je poznato javnosti, Radovanović je u septembru bio na saslušanju zbog prethodnih informacija koje je objavio, a sada ima, kako kaže, nove.

  – Upravo u vrijeme kada Darko Ilić tvrdi da je David Dragičević krao iz kuće Đorđa Rađena, ovog nesretnog mladića pripadnici Policijske stanice za intervencije službenim vozilom dačija daster dovoze u sjedište PU Banja Luka. U službenim prostorijama policije nastavlja se monstruozno prebijanje sa kobnim ishodom. U cik zore, oko 05,00 sati, kreće intenzivna telefonska komunikacija Darka Ilića i ministra Lukača sa tužiocima Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom. Tada je dogovaran zločinački plan kom svjedočimo preko godinu i po – napisao je Radovanović.

  “Još uvijek čekam poziv banjalučkog tužilaštva, najavljen preko režimskih medija povodom objave da je osam policajaca izvršilo otmicu, mučenje i ubistvo Davida Dragičevića. Baš kako sam u startu objasnio – nema tužioca spremnog da se pogledamo u oči i razmijenimo argumente. No, nadam se da će i ove, dosad neobjavljene, informacije prenijeti mediji Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije… Važno je da ljudi znaju istinu, a zločinci se i nadalje mogu skrivati u “štićenim objektima” policije i tužilaštva. Istina je surovo neumoljiva!”

  – Prilikom policijskog presretanja na Trgu Krajine, zabilježenog snimkom sa kojom je javnost uveliko upoznata, Davidu su oteli mobilni telefon. Ipak je uspio sa telefona istragom identificirane osobe pozvati svoj broj i time zaživotno ostaviti još jedan izuzetno važan dokaz ovog policijskog zločina.

  Poslije očigledno neuspjelog prvog napada policijskih operativaca u civilu nastupaju gorile iz Policijske stanice za intervencije PU Banja Luka. Upravo pod komandom Vladana Šikuljaka, onog što je pronašao lažnu svjedokinju koja je uspjela “odsanjati” kompletan scenarij zadesnog stradanja Davida Dragičevića. Na mjestu gdje naprosto nije mogao biti.

  Nije mogao biti na Laušu jer su ga pripadnici stanice za intervencije dovezli u sjedište PU Banja Luka. Službeni “Daster” parkirali su na prednji parking objekta, inače rezerviran za najviše funkcionere i pokriven nadzornim kamerama. Mislim da je u pitanju upravo vozilo koje sam postavio na podnaslovnoj fotografiji.

  Davida uvode na bočni ulaz i odmah započinje brutalno prebijanje čije tragove je javnost mogla vidjeti sa dosad objavljenih fotografija. Stručnjaci iz te oblasti bili su zaprepašteni unutrašnjim povredama zabilježenim fotodokumentacijom sa obdukcije. Nema načina da se takvo nasilje prikrije!

  Nakon što su se policajci, kako sami kazivaše, pretjerano “zaigrali” valjalo je uništavati tragove, a za to je opet trebalo vremena. Primjera radi tek nakon dva mjeseca usudili su se očistiti tragove mučenja u službenim prostorijama. Znate kako intenzivno smrde jaka hemijska sredstva za čišćenje i valjalo je sačekati da se “stvar ohladi”, napisao je, između ostalog.

  Najavio je i da ubrzo izlazi s “novim konkretnim informacijama o ovom zločinu”:

  – A vjerujte da ih imam na pretek. Mogu najaviti i ekskluzivne informacije o ubistvima Irene Predojević i Nikole Đurovića, na čijim predmetima sam posljednjih mjeseci mnogo radio.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU