15 C
Sarajevo
Nedjelja, 25 rujna, 2022

Šta prsti na nogama mogu reći o vašem karakteru?

Svima je poznata izreka – oči su ogledalo duše, ali ako hoćete da saznate nešto više o čovjeku, njegovom karakteru i osobinama, pogledajte u njegova stopala, odnosno prste.

Naime, čitanje ličnosti iz stopala, praksa je koja se u Kini i Indiji praktikuje više hiljada godina, a korijene vuče iz vjerovanja da su naša stopala ogledalo ostatka duše i tijela.

Oblik prstiju na nogama i karakter čovjeka.

Pogledajte i uporedite svoje, ili prste druge osobe sa slikom ispod.

prsti-noge

Primjer br. 1

Ukazuje na kreativnu ličnost. Osobe sa ovakvim oblikom prstiju veoma su pametne, i uvijek pronalaze kreativna rješenja za bilo koji problem. Ipak, ponekad zbog nesigurnosti u sebe, ostavljaju već započeta djela na pola puta.

Primjer br. 2

Osobe sa ovakvim oblikom prstiju su energični i imaju stvaralački potencijal. Uvijek mogu stati iza onog u šta zapravo vjeruju.

Primjer br. 3

Pokazatelj liderskih osobina. Glavni cilj ovih ljudi – uspjeh u karijeri. I samo jedna stvar može ga izbaciti iz kolosjeka… To je nevjerovatni perfekcionizam! I još jedan zanimljiv podatak: neke indijske legende kazuju o tome da majke nisu dozvoljavale sinovima da se žene ženama kod kojih je drugi prst na nogama bio duži od ostalih. Smatrali su znakom zapovjedačkog karaktera.

  Prvi koraci dvije male pande u Berlinu će vam popraviti dan(VIDEO)
1484737521-cover

Primjer br. 4

Za ovakve ljude najveća vrijednost je porodica i bliski prijatelji. Vlasnike ovakvog oblika prstiju odlikuje sposobnost da slušaju druge i gotovo se identifikuju sa sagovornikom. Ponekad sve primaju k srcu, tako da im ovakva empatija često nije od koristi.

Primjer br. 5

Govori o ambicioznosti, ali ne i želje preuzimanja odgovornosti. Čovjek sa takvim prstima na nogama je zabavan i privlačan, ali veoma često i naivan kao malo dijete.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
Alem Sinanović
Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU