“Sudija vratite mi golfa ko boga vas molim, neću više nikada ići u šumu” – flash.baPrije dvadesetak dana objavili smo priču o Muhamedu Juko iz Visokog kojemu je policija oduzela motornu pilu i golfa jer je nezakonito sjekao šumu. Muhamed nije imao nikakvih primanja za život pa se odlučio na taj posao. Otac dvoje djece koja nemaju u kući ni vodu ni struju izlaz je vidio u sječi šume. Kada smo ga posjetili unutarnje prostorije čak nisu bile ni ožbukane. Zahvaljujući našim gledateljima na kanalu YouTube Muhamed je dobio novu stolariju za kuću, materijal za maltanje pa je uredio unutrašnjost kuće. Donatori su mu kupili četiri koze a on je od dobivenog novca ponovo kupio golfa dvojku. Kaže da neće s njim ići u šumu sječi i prevoziti drva.

“sudija vratite mi golfa ko boga vas molim, neću više nikada ići u šumu” – flash.ba
ovako je izgledao dnevni boravak foto: srećko stipović

Njegova supruga dodaje:”Ovo je za mene sada hotel. Hotel pravi kako nam je donedavno loše bilo. Elementi su se vidjeli.Nije bilo ni omaltano. Hvala svim ljudima koji su nam pomogli da imamo dovoljno hrane, garderobe. Stolarija je stigla, kuća se uređuje pomalo”.

“sudija vratite mi golfa ko boga vas molim, neću više nikada ići u šumu” – flash.ba
sada je sve omaltano, gospoša kaže:”ovo je za mene hotel”. foto: srećko stipović

-Dobio sam i četiri koze. Dovezao ih Babanović, donacija je iz Sarajeva. Evo sređujem sobu za djecu a nama u dnevnoj treba još pod. Vidite da je dole beton. Da mi je još malo daske da kozama napravim štalu i to bi bilo to. Naravno i golfa dvojku sam kupio za nešto više od 800 KM, ali neću s njim ići u šumu krasti drva. Jučer sam bio na sudu i sudija pita:”A bil se ti ljutio da ti onoga golfa što je oduzet uništimo presom. Kako se ne bi ljutio gospon sudija”, govori nam Muhamed.

“sudija vratite mi golfa ko boga vas molim, neću više nikada ići u šumu” – flash.ba
stigle i četiri koze, donacija iz sarajeva foto: srećko stipović

Više pogledajte u video uratku.

Tekst i foto: Srećko Stipović
flash.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU