Naslovnica Tech Auta (VIDEO) On je potpuno zaštitio auto od krađe!

(VIDEO) On je potpuno zaštitio auto od krađe!

PODIJELI

Redakcija portala Telegraf uvjerila se u izum jednog Srbina s Kosova, a koji služi da uz pomoć mobilnog telefona zaštiti vaš automobil od krađe.

oglasi

Dejan Trajković je raseljeno lice s Kosova, iz mjesta Obilić. U Beograd je došao sam kako bi pokušao da se snađe i obezbijedi koliko toliko normalan život svojim roditeljima. Skućio se u okolini Pančeva i vremenom je formirao porodicu. Kao i svaki drugi čovek, i on je pokušavao na bilo koji način da se snađe i svojoj porodici obezbijedi normalan život. Jednog dana, njegov sin Nikola (13) mu je predložio da napravi izum uz pomoć kojeg ćeobezbijediti automobil od krađe.

I poslušao ga je… – Napravio sam spravu koja se instalira u automobil, poveže se s vašim mobilnim telefonom i štiti ga od krađe. Sve funkcioniše tako što u momentu kada neko krene da vam obija automobil, instalirani uređaj u njemu šalje signal na vaš mobilni telefon i on vas uz pomoć zvona obaveštava šta se dešava s vašim vozilom. Do sada je nekoliko ljudi kupilo ovaj sistem zaštite od Dejana i prema njegovim riječima, za sada su svi zadovoljni. – Najveći povod zbog kog želim da izađem u javnost je taj što sam htio da novac od prodaje ovog mog izuma doniram u humanitarne svrhe, odnosno djeci koja su ometena u razvoju. Sve što je potrebno je to da neko ko odluči da kupi moj izum, prvo uplati novac na račun osobe kojoj je pomoć neophodna, pokaže mi dokaz o uplati, i ja mu predam sistem za zaštitu automobila – priča Trajković.

Inače, ovo nije jedini izum koji je on osmislio. Naime, prije nekoliko dana on je uspio da napravi i sistem zaštite za kuću, a u narednom periodu želi da ostvari svoj san i napravi uređaj koji će uz pomoć komande preko mobilnog telefona paliti grejanje u vašem stanu kada vi niste tu. U video prilogu pogledajte kako sistem za zaštitu automobila funkconiše.

Cafe.ba