Naslovnica Tech Gaming Igra godine je Fate/Grand Order, dok Netflix ima aplikaciju godine

Igra godine je Fate/Grand Order, dok Netflix ima aplikaciju godine

PODIJELI

Kompanija za mobilne podatke i analitiku App Annie saopćila je da su preuzimanja aplikacija i igara, kao i njihovo korištenje, tokom 2018. godine premašila je rekord iz 2017 za 10 posto.

oglasi

Na temelju preliminarnih podataka od 15. decembra, App Annie je predvidjela da će globalna preuzimanja preko iOS-a i Google Playa premašiti 113 milijardi preuzimanja 2018. godine, što je 10 posto više nego 2017. godine.

Korištenje aplikacija i igara poraslo je, prema preliminarnim rezultatima, za 20 posto u odnosu na prethodnu godinu. Rezultat je to rastućeg broja korisnika mobilnih igara, što je ujedno i najpopularniji i najprofitabilniji tržišni trend. No, ne treba zanemariti ni sve veće prihode od pretplata u običnim aplikacijama.

Igra godine je Fate/Grand Order, dok Netflix ima aplikaciju godine.

Osim toga, preliminarnim rezultati kazuju da su se mobilni telefoni koristili više vremena 2018. godine nego ikada prije. Prosječni korisnik pametnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama proveo je gotovo tri sata dnevno u aplikacijama, što je 10 posto više nego 2017. i 20 posto više od 2016. godine.

Radiosarajevo.ba