U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

Nizozemska policija saopštila je da je pronašla živog slijepog putnika u dijelu aviona gdje je smješten točak, a koji je sletio na amsterdamski aerodrom Schiphol iz Južne Afrike.

Letovi od Johanesburga do Amsterdama traju oko 11 sati, a smatra se da je teretni avion napravio jedno zaustavljanje, u Nairobiju u Keniji.

Vrlo je neobično da slijepi putnici na dugim letovima prežive zbog hladnoće i malog kiseonika na velikim visinama.

Starost i nacionalnost muškarca još nisu utvrđeni, kažu u policiji.

“Čovjek je pronađen živ u prednjem dijelu aviona i prebačen je u bolnicu u stabilnom stanju”, rekla je glasnogovornica nizozemske kraljevske vojne policije Joanna Helmonds novinskoj agenciji AFP.

“Prilično je nevjerovatno da je čovjek još uvijek živ”, dodala je.

Prema nizozemskom emiteru NOS, muškarcu je bila povišena tjelesna temperatura i do trenutka kada je stigla hitna pomoć, on je mogao odgovoriti na osnovna pitanja.

Glasnogovornik teretnog prijevoznika Cargolux potvrdio je za Reuters da je slijepi putnik bio na letu kojim je upravljao Cargolux Italia.

Prema podacima o letu, jedini teretni let Cargoluxa iz Johanesburga za Schiphol u nedjelju je također stao u Nairobiju. Nije poznato da li je muškarac ušao u avion u Južnoj Africi ili Keniji.

klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU