U nesreći u Tuzli poginuo vozač autobusa: Imao samo 27 godina
Saobraćajna nesreća dogodila se u Tuzli u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoza, a stradala je jedna osoba.

Kako je navela portparolka MUP-a TK Adnana Sprečić, stradali je vozač autobusa. Radi se o osobi inicijala A. Š. (1996) iz Tuzle.

Nesreća se dogodila u ulici Nikole Tesle, koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom. Zbog ove nesreće saobraćaj je na ovoj dionici u potpunosti obustavljen.

 Dana 27.10.2023 godine, oko 16,50 sati PS Zapad prijavljeno je od strane SHMP Doma zdravlja Tuzla da se u ulici Nikole Tesle u Tuzli ( koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom) dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoznika GIPS d.d. Tuzla.

                                                          Foto: Avaz 

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad, a ljekar mrtvozornik je na mjestu događaja konstatovao smrt jednog lica, najvjerovatnije vozača autobusa čiji identitet još uvijek nije utvrđen. Također se na licu mjesta nalaze dežurni Tužilac KTTK-a, koji rukovodi uviđajem, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla.

Uviđaj je u toku, te se po nalogu i pod nadzorom Tužioca preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nezgoda.

Saobraćaj na navedenoj dionici puta je u potpunosti obustavljen do okončanja uviđaja – poručila je ranije portparolka MUP-a TK Adnana Sprečić.novi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU