U Sarajevu likvidiran šef švedskog narko kartela?

U pucnjavi koja se u poslijepodnevnim satima desila u sarajevskom naselju Stup ubijen je švedski državljanin.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o 30-godišnjem Harrisu Österdahlu. Kako prenose mediji, on je u prošlosti osuđivan zbog raznih krivičnih djela, a Lars Harris Österdahl je osuđen 2017. godine zbog vođenja kriminalnog lanca s drogom.

Osuđen je na četiri godine zatvora zbog mita, ilegalne vožnje, ozbiljnih krivičnih dijela u vezi sa drogom, krivičnih dijela sa oružjem, dopinga i kršenja Zakona o oružju. On je negirao ove optužbe.

O njegovim aktivnostima izvještavali su i švedski mediji. 

Švedski mediji navode da je Harris Österdahl vođa narko mreže “Profit” te da je prije pet godina posljednji put osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i to zbog organizovanja narko lanca.

Također, njegov brat Dennis je također osuđivan u Švedskoj. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog iniciranja i organizovanja. 2016. godine je osuđen zbog krivičnih dijela sa oružjem, manjih krivičnih dijela sa drogom, vožnje pod uticajem alkohola, teške ilegalne vožnje, krivičnih dijela sa drogom i krađe. 2013. godine je osuđen, između ostalog, i zbog priprema za krivična dijela sa drogom.

Podsjećamo, do pucnjave je došlo u 16:25 sati u utorak, 31. oktobra, u sarajevskom naselju Bulevar, Općina Ilidža.dnevni.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU