U Srbiji gotovo 400 novozaraženih!


U Srbiji je u posljednja 24 sata testirano 7.955 ljudi od čega je na koronavirus bilo pozitivno 396.

Preminulo je 11 osoba kojima je ranije potvrđen COVID-19, ukupno 472 od početka epidemije, a na respiratorima je 187 pacijenata.

U regionalnom Covid centru u Novom Pazaru ukupno je hospitalizovano 218 pacijenata, od kojih je sedam na respiratoru, podaci su koje su danas Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni Covid centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ŽJNP.

Bilo je 11 novih prijema, a otpušteno je 13 pacijenata. Prema podacima iz Doma zdravlja, ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 299 (ukupno prvi i kontrolni pregledi).

Prema riječima Mirsada Ðerleka, koordinatora opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru, situacija u tom gradu se stabilizuje i manji je broj pacijenata u toj zdravstvenoj ustanovi – 226, u odnosu na prije desetak dana, kada ih je bilo 398. Kako kaže, situacija se stabilizuje i u Tutinu.

U privremenoj Covid bolnici “Beogradska arena” trenutno se nalazi 225 pacijenata koji uglavnom imaju obostrano zapaljenje pluća, rekao je koordinator bolnice, pukovnik Veljko Milićević.

Arena, koja može da primi 500 pacijenata, do sada je primila 345 oboljelih, a u ovom objektu se, prema riječima doktora Milićevića, nalaze lakši i srednje teški slučajevi i svi pacijenti su pokretni, prenosi Kurir.

Oko 80 posto pacijenata je upućeno kućama na 14 dana izolacije, a dvadesetak posto u druge Covid bolnice zbog pogoršanja stanja.

Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU