2 C
Sarajevo
Četvrtak, 2 prosinca, 2021
Još

  U Srebrenicu pristiglo 179 autobusa i više od 2000 automobila, nema incidenata

  ()

  Na područje Srebrenice, gdje će danas biti obilježena 24. godišnjica genocida nad Bošnjacima, jutros do devet sati je pristiglo 179 autobusa i 2.021 automobil.

  Po podacima s kojima raspolaže “Štab akcije Srebrenica 2019”, zadužen za sigurnosni aspekt tog skupa, za sada sve protiče mirno i u skladu sa planom.

  Štab, u kojem su osim pripadnika policije RS-a, prisutni i predstavnici drugih sigurnosnih agencija i međunarodnih organizacija, zasjeda od ranih jutarnjih sati, a rukovodi osiguranjem današnjeg skupa, potvrdio je Feni portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

  Precizirao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a nosilac aktivnosti osiguranja skupa, a da sve policijske strukture, koje su angažovane, imaju dobru saradnju, s ciljem da današnja komemoracija protekne u miru i bez incidenata.

  Saobraćaj se na putu prema Srebrenici odvija normalno i bez većih zastoja.

  U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas će biti obilježena 24. godišnjica genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i obavljen ukop identifikovanih žrtava genocida iz jula 1995. godine.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO