17.7 C
Sarajevo
Subota, 25 lipnja, 2022

  Učestvujte u online aukciji fotografija, novac odlazi SOS Dječijim selima u BiH

  Učestvujte u online aukciji fotografija, novac odlazi SOS Dječijim selima u BiH
  SOS Dječija sela BiH i grupacija Alfa Energy organizuju online aukciju fotografija u periodu od 4. do 15. novembra 2019.

  Putem online aukcije na platformi svi zainteresirani mogu anonimno učestvovati i nadmetati se za neku od 20 fotografija, pristiglih na konkurs Ključ sreće – Humanost kroz objektiv.

  Prethodno je samo potrebno poslati email sa željom za učešće na [email protected] zbog evidentiranja učesnika.

  Sredstva od aukcije fotografija u 100 posto iznosu su direktna podrška radu SOS Dječijih sela u BiH, a učesnici mogu biti pojedinci ili predstavnici kompanija ili drugih pravnih subjekata.

  “Već dugi niz godina kompanija Alfa Energy na različite načine podržava rad SOS Dječijih sela BiH. Ove godine su to učinili na jedan divan način organizirajući foto-konkurs sa temom ‘Ključ sreće’. Naša je sreća što imamo prijatelje poput kompanije Alfa Energy, koja iz godine u godinu pruža trenutke sretnog odrastanja djeci koja su svoj topli dom pronašla u okrilju SOS porodica“, istakla je Mirela Gruenther-Đečević, Nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

  Alfa Energy Group je međunarodna grupacija koja se bavi strateškim savjetovanjem komercijalnih potrošača energenata. Sa kancelarijama u Londonu, Čikagu, Frankurtu i Sarajevu, ova grupacija se već 20 godina brine za efikasno upravljanje energijom svojih 4.000 klijenata. Alfa Energy Group je članica Britanskog poslovnog kluba u BiH.

  ”Sarađujemo već dugo sa SOS Dječijim selima BiH a ove godine smo odlučili učiniti nešto drugačije, odnosno našim primjerom pokušati pokrenuti pozitivan društveni trend” rekao je Faris Kreso, direktor SEE, Alfa Energy grupacija.

  Trenutno u dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela odrasta 223 dječaka i djevojčice.

  SOS Dječija sela BiH pružaju podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i djeci u riziku odvajanja od porodica porijekla kroz Program jačanja porodica, te edukativne programe i druge aktivnosti u zajednicama.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU