Uspješno završen prvi HPLUS RALLY by Hifa Petrol (FOTO)

HPLUS Rally, prvi bh. rally luksuznih automobila u organizaciji kompanije Hifa Petrol je završen.

uspješno završen prvi hplus rally by hifa petrol (foto)

Ovaj atraktivni defile krenuo je iz Sarajeva 6. augusta, praveći kratku pauzu za ručak u Banjoj Luci, te posjetu benzinskoj pumpi Hifa Petrol, kako bi učesnici natočili HPLUS Euro 6 premium gorivo, gorivo vrhunske kvalitete i svoja vozila pripremili za ovo putovanje. Nakon Banje Luke, rally je nastavio put ka Grobniku u blizini Rijeke, gdje su svi učesnici uživali u rallyu na stazi automotodroma Grobnik, testirajući do maksimuma performanse svojih automobila. Druženje je nastavljeno u predivnom ambijentu restorana Aerosteak na Grobniku, gdje su učesnici uživali u predivnim delicijama.

Nakon Grobnika, defile vozila je krenuo ka Zagrebu gdje su ljubitelji superautomobila mogli uživati u njima i fotografirati ih ispred hotela The Westin.

uspješno završen prvi hplus rally by hifa petrol (foto)

Sutradan, ovaj karavan luksuznih automobila nastavio je svoj put ka Beogradu. Beograđani, poznati kao veliki ljubitelji superautomobila, i ovaj put su pokazali veliko interesovanje za HPLUS Rally. Izuzetna posjećenost beogradske publike bila je zabilježena na dvije lokacije – Beton hali i ispred hotela Hilton, gdje su učesnici rallya parkirali svoje limene ljubimce. Obzirom da je Beograd poznat po noćnom životu i dobrom provodu, učesnici su se opustili i uživali na jednom od mnogobrojnih beogradskih splavova.

Već u nedjelju, HPLUS Rally je posjetio Ada Huju, gdje su se svi učesnici takmičili u karting vožnji. Nakon niza uspješnih vožnji, organizovan je defile supervozila na karting stazi, a svi posjetioci taj dan su uživali u izvanrednom pogledu na ove luksuzne četvorotočkaše.

uspješno završen prvi hplus rally by hifa petrol (foto)

„ Veoma sam zadovoljan što smo baš mi organizovali prvi bh. rally luksuznih automobila. Izuzetno mi je drago da je cijeli event prošao u najboljem redu i zahvalan sam svim učesnicima što su odlučili da podrže jedan ovakav događaj i poklone nam povjerenje. HPLUS Rally promoviše sigurnu vožnju i stavljamo poseban naglasak na bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Posebnu zahvalnost dugujemo policijskim upravama Sarajeva, Zagreba i Beograda, koji su omogućili da ovaj event protekne besprijekorno, te nam pružili podršku u vidu policijske pratnje tokom vožnje. Organizacijom HPLUS Rallya željeli smo pokazati da i u Bosni i Hercegovinia ima uspješnih mladih ljudi, kako bi dali primjer mladima da je uz predan rad i trud uspjeh moguć i u našoj zemlji  “ – kazao je Ahmed Ahmetlić ispred Hifa Petrola.

uspješno završen prvi hplus rally by hifa petrol (foto)

Ovaj događaj ima i svoju humanu stranu. Sredstva prikupljena na HPLUS Rallyu biće donirana udruženju Pomozi.ba za nabavku specijalnih invalidskih kolica za djecu. Tako je i ovog puta kompanija Hifa Petrol još jednom pokazala svoju opredjeljenost ka pružanju podrške zajednici.

uspješno završen prvi hplus rally by hifa petrol (foto)
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU