UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI U BiH: Maloljetnik drugovima iz razreda uputio ozbiljne prijetnje, VELIKI STRAH MEĐU RODITELJIMA I UČENICIMA
Maloljetni učenik Osnovne škole iz Prnjavora prijetio je ubistvom dvojici drugara iz razreda, što je izazvalo veliki strah kod učenika i njihovih roditelja – pojedini su čak zabranili djeci da odlaze na nastavu. S cijelim slučajem su upoznati policija i Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

“Policiji je prijavljeno da je maloljetnik uputio ozbiljne prijetnje školskim drugarima. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i potvrdili navode prijave. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a budući da se radi o maloljetnicima koji ne mogu krivično odgovarati, tužilac je naložio da škola i Centar za socijalni rad preduzmu odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U konkretan slučaj se uključio i multisektorski tim”, navode u PU Banjaluka.

Direktor OŠ “Nikola Tesla” Milan Vranić kaže da škola čini sve da se ovaj problem riješi.

“Čim smo saznali tu informaciju odmah smo o svemu obavijestili policiju, multisektorski tim i organizovani su sastanci kako bi se preduzele odgovarajuće mjere i radnje da se taj problem riješi. Cilj i interes svih je da učenici i zaposleni budu bezbjedni i mi činimo sve da tako i ostane. Dopisima smo se obratili resornom ministarstvu, Republičkom pedagoškom zavodu, ombudsmanu da se uključe i da nam pomogu u rješavanju ovog problema”, rekao je Vranić.

 novi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU