REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

 U prostorijama „Gradskog kina“ Visoko otvoren je Društveni centar, jedan od ukupno 24 u BiH, u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”.

Ovaj projekat je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP BiH), a ukupna vrijednost projekta je 14,5 miliona KM.

Objektom će, kako je navedeno u saopćenju, upravljati JU „Centar za kulturu i informisanje“, a bit će na usluzi svim građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, kao i ostalim neformalnim grupama, organizacijama i institucijama sa područja općine Visoko koji doprinose razvoju grada i promocije ciljeva održivog razvoja.

UNDP BiH kontinuirano radi na unapređenju rada Savjeta mjesnih zajednica, a ovom prilikom menadžerica projekta Majda Ganibegović i načelnica Općine Visoko Amra Babić su predstavnicima pet projektnih mjesnih zajednica (MZ Kralupi, MZ Novo Naselje, MZ Topuzovo Polje, MZ Stari Grad i MZ Gračanica) uručili vrijednu informatičku opremu koja će im pomoći u radu i realizaciji novih projekata.

Također, Općinska načelnica je potpisala „Plan samoodrživosti društvenog centra Visoko“ koji svojim sastavnim dijelovima obuhvata sve aktivnosti neophodne za operativno i finansijsko funkcionisanje ovog Centra.

(FENA) H.D.

 


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o