REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje planira u akademskoj 2018./2019. osigurati stipendije za stotinu redovnih studenata, čije je prebivalište u tome gradu.

-Konkurs za dodjelu stipendija je raspisan, a trajat će trideset dana. Stipendije se isplaćuju u deset mjesečnih rata, u iznosu od 100 KM – kazao je predsjednik Komisije za dodjelu stipendija općine Gornji Vakuf-Uskoplje Branko Matijanić.

Ističe da pravo prijave za dodjelu stipendije imaju, između ostalih, redovni studenti koji nisu u statusu apsolventa i ne primaju stipendiju drugog davaoca.

Jedan od uvjeta je da su roditelji ili staratelji studenta, koji su nosioci domaćinstva, odnosno vlasnici obrta, trgovine, ugostiteljske radnje ili preduzeća, izmirili obaveze prema javnim komunalnim preduzećima u toj općini.

-Studentima prve godine bit će dodijeljeno 15 stipendija, druge i treće po 20, dok bi studenti četvrte, pete i šeste godine trebali dobiti ukupno 45 stipendija. Stipendiju će dobiti učenici generacije bez konkurencije, ukoliko ispunjavaju uvjete konkursa – naglasio je.

 

Fena

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o