Sa svoje tri aktivnosti, prvi put ove godine u okviru obilježavanja manifestacije Dan općine Travnik uključili su se i članovi Vatrogasno društvo “Turbe” , osnovanog davne 1922. godinu, a jedna od njih je i čišćenje korita rijeke Lašve koja protiče pored poznate šetnice Aleje u Turbetu.

Pored svojih redovnih aktivnosti u maju i oktobru, dobrovoljni vatrogasci vrlo često iniciraju i organiziraju aktivnosti ove vrste, kako bi doprinijeli uređenju unapređenju okoline u svojoj zajednici, te na taj način također afirmišu i druge sugrađane da im se priključe u ovim korisnim akcijama.

Vatrogasno društvo Turbe broje 42 člana, od čega je kako naglašavaju najvažnije to što imaju 21 podmladak, mlade ljude koji također dobrovoljno dolaze učiti kako bi mogli pomoći svojim sugrađanima u nemlim prilikama ukoliko se one dese.

Dosad su učestvovali u brojnim akcijama, pomagali Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Travnik, a također ističu da su se prije dvije kada se desio požar u ”LUXOR XL” u Turbetu i bez poziva uključili u akciju gašenja požara.

Čestitke svim članovma Vatrogasnog društva Turbe na ogromnom trudu i zalaganju za svoju zajednicu, ali na pozitivnom primjeru očuvanja svoje okoline!

Komentari

Komentari