REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske naredilo je evakuaciju blizu 2.300 migranata iz improviziranih kampova u Parizu, javlja Anadolu Agency (AA).

Resorni francuski ministar Gerard Collomb izjavio je danas da je policiji izdao naredbu da što prije evakuira migrante na način da se pokuša udovoljiti strogim mjerama novog zakona o imigracijama i zahtjeva humanitarnih organizacija za obezbjeđenje smještaja za tu ugroženu populaciju.

U proteklih nekoliko sedmica raste broj šatorski naselja koje migranti podižu na obalama kanala na istoku i sjeveroistoku Pariza.

Od početka mjeseca najmanje dva migranta su se udavila u rijeci, a lokalne vlasti i stanovništvo strahuju za sigurnost i javnu higijenu.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo zatražila je pomoć od francuske vlade, a gradske vlasti su u protekle tri godine evakuirale blizu 28.000 migranata.

Ministar Collomb oštro je kritikovao ured gradonačelnice Hidalgo zbog odbijanja da evakuira i novopristigle migrante iz Pariza. On je pozvao na donošenje dugoročnog plana za reguliranje migrantskog pitanja.

 

zenit.ba

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o