Naslovnica Vijesti BiH Još jedna uspješna akcija na Kalibunaru

Još jedna uspješna akcija na Kalibunaru

PODIJELI

Nakon uspješne prošlosedmične akcije uređenja, protekle nedjelje je nastavljeno uljepšavanje i uređenje MZ Kalibunar, u organizaciji novoosnovanog Udruženja „Zajedno za Kalibunar“.

oglasi

Odziv stanovništva je bio odličan, te je na ovosedmičnoj akciji učestvovalo oko 100 građana, broj aktivista uduplao od prve akcije, što je veoma pohvalno i daje nadu za uspješnu realizaciju i neke sljedeće akcije.

Ono što također raduje, jeste činjenica da su akcijama Udruženja „zajedno za Kalibunar“ motivisani i drugi stanovnici ove MZ, pa je na još nekoliko lokacija bilo organizovano čišćenje oko zgrada.
Ovoga puta u akciji su očišćene lokacije kod zgrade “Muslimanka”, padina ispod zgrade “Servisa”, park ispred Pošte i padina ispod zgrade “Mali niz”, te dio dječijeg igrališta “Mali niz”.

Aktiviste Udruženja “Zajedno za Kalibunar” posjetio je i načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, koji je prilikom posjete kazao da je zadovoljan ovom inicijativom građana, a obećao je da će se maksimalno potruditi da pomogne Udruženju „zajedno za kalibunar“ u realizaciji njihovih planiranih projekata.

Iz Udruženja „Zajedno za Kalibunar“ i ovoga su se puta zahvalili svim učesnicima akcije,vrijednim kalibunarskim ženama koje su pripremile okrjepu za aktiviste, i svim ljudima koji su u prolazu donosili piće i hranu, a posebnu zahvalu su uputili osnovcima iz OŠ Kalibunar, koji su sudjelovali u obje održane akcije.

Podsjećamo da Udruženje „Zajedno za Kalibunar“ akciju sprovodi u saradnji sa JKP Bašbunar.