Naslovnica Vijesti Centralna Muftija travnički Ahmed ef. Adilović boravio u posjeti MIZ Novi Travnik

Muftija travnički Ahmed ef. Adilović boravio u posjeti MIZ Novi Travnik

PODIJELI

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je džemat Kasapovići, Medžlis IZ Novi Travnik, i održao prigodno predavanje za omladinu u okviru projekta posjeta džematima u zimskom periodu pod nazivom “Dersovi Muftije i muderrisa” koje zajednički već nekoliko sezona realizuju Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa.

oglasi

Upravo ove nedjelje džemat Kasapovići je bio domaćin šestom po redu druženju aktivista mreže mladih kojem je prisustvoala imladina i imami iz svih džemata na području MIZ Novi Travnik. Nakon jacije u svojstvu domaćina se obratio predstavnik omladine ovog džemata Irfan Brakić, a nakon riječi dobrodošlice koje je uputio glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić. Adem Kurić je održao kraću prezentaciju na temu “Sigurno korištenje interneta”.

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je pohvalio ovaj projekat druženja mladih u svim džematima MIZ Novi Travnik. U svom predavanju Muftija je govorio o važnosti iščitavanja literature koja govorio istoriji Bosne, zatim o važnosti učenja Kur'anu i primjenjivanja njegovih propisa, a sve u cilju popravljanja stanja u društvu

Omladina je nastavila druženje u džamiji uz zakusku koju je pripremio domaćin Elvir-ef.Tolja sa svojom omladinom, dok su imami nastavili druženje i razgovor sa Muftijom u uprijatnoj atmosferi u imamskoj kući.

Treba naglasiiti da su prethodna dva petka profesori medrese dr- Muharem Dautović i prof. Husein Tutićposjetili džemata Kutanja MIZ Donji Vakuf i Pšenik MIZ Jajce. Do kraja mjeseca planirana je posjeta džematima u preostalim medžlisima Muftijstva travničkog u koju će biti uključeni uposlenici Muftijstva mr. Muhamed-ef. Pezić i Rešad Lendo te profesori EIP medrese Armin JAšarević i Kemal Pandža te Haris-ef. Amidžić glavni imam MIZ N: Travik.

Medžlis IZ Novi Travnik