blank

MUP SBK/ Buran vikend obilježili zaplijenjena droga i municija, eksplozija na bankomatu, te preko 40 saobraćajnih nezgoda…

Pročitajte

Kako prepoznati ljude koji nisu toliko pametni kao što misle?

Kako prepoznati ljude koji nisu toliko pametni kao što misle? Lako, kažu psiholozi i to uz pomoć...

‘Naša mala tajna’, nova pjesma Sandija Cenova! (VIDEO)

Zarazni refren, ples i glazbeni povratak u kraj 80-ih i početak 90-ih, u novom modernom izričaju.

Komesar odlučio da završi rukometnu sezonu mimo odluke UO RSBiH

Komesar takmičenja muške rukometne Premijer lige BiH Srđan Jović danas je donio je Odluku o okonačanju sezone...

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 09.08.2019.godine oko 12,40 sati u ulici Sarajevska, općina Kiseljak policijski službenici PS Busovača, PS Kiseljak i Sektora kriminalističke policije MUP-a Travnik izvršili su zaustavljanje i kontrolu PMV marke “Citroen C4” kojim je upravljao V.H. rođen 1986.godine, iz Sarajeva. Tom prilikom, kod istog je pronađeno cca 1 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i municija za automatsko oružje call 7,62 mm.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivičnom djelu „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

Dana 11.08.2018.godine oko 03,40 sati u PS Kreševo zaprimljena je prijava da su uočene 3 maskirane i naoružane osobe. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su upućeni policijski službenici, kada je zaprimljena i prijava zaštitarske agencije „Delta security“ da je došlo do eksplozije na bankomatu UniCredit Bank koji se nalazi u ulici Fra Grge Martića, u sklopu marketa „Turanj“ d.o.o. , općina Kreševo. Tom prilikom oštećen je bankomat koji se nalazio u sklopu objekta, te je pričinjena veća materijalna šteta na objektu. Povrijeđenih lica nije bilo.

O prijavi su odmah obaviještene sve raspoložive policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, koje na tom području vrše pojačanu kontrolu osoba i vozila, dok su službenici kriminalističke policije u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom izvršili uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju koordinirane planske mjere i radnje u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca navedenog krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirana je 41 saobraćajna nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže tjelesne povrede i 8 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 10.08.2019.godine oko 01,00 sati zaprimljena je prijava da se dogodila saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M 16 Bugojno-Kupres, na prevoju Koprivnica, u kojoj su učestvovali:

  1. Putničko motorno vozilo marke „GOLF VII“, registarskih oznaka ZG8774GJ, kojim je upravljalo lice N.F-A. rođen 1995.godine , Republika Hrvatska i
  2. Putničko motorno vozilo marke „GOLF II“, registarskih oznaka A45E727, kojim je upravljalo lice K.M. rođen 1996. godine iz Bugojna.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede je zadobilo je K.M., a lakše N.F-A. Tokom uviđajnih radnji saobraćaj je bio obustavljen iz oba pravca do 03,20 sati.

Dana 11.08.2019.godine oko 15,10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnoj cesti M16-4, Novi Travnik-Bugojno, općina Novi Travnik u kojoj je učestvovao motocikl marke Ducati, registarskih oznaka DLGZQ36, kojim je upravljao M.B. rođen 1992.godine, iz Republike Hrvatske. Isti je u nezgodi zadobio teže tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 437 prekršajnih naloga, od kojih su 32 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 66 vozača, od kojih je 11 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

blank
Više s weba

Najnovije

Kako prepoznati ljude koji nisu toliko pametni kao što misle?

Kako prepoznati ljude koji nisu toliko pametni kao što misle? Lako, kažu psiholozi i to uz pomoć...

‘Naša mala tajna’, nova pjesma Sandija Cenova! (VIDEO)

Zarazni refren, ples i glazbeni povratak u kraj 80-ih i početak 90-ih, u novom modernom izričaju. Najjednostavniji je...

Komesar odlučio da završi rukometnu sezonu mimo odluke UO RSBiH

Komesar takmičenja muške rukometne Premijer lige BiH Srđan Jović danas je donio je Odluku o okonačanju sezone 2019./2020 Ovo...

Nakon Alena Islamovića „Srčani udar“ objavljuje i duet sa Zlatanom Ćehićem Ćehom

Grupa „Srčani udar“ sutra predstavlja novi singl „Divlja Merry“, koji će biti uvršten na njihov sedmi studijski album „Sve ili Ništa”.

Crnogorac: Ostvarili smo cilj, mjesto nam je u Premijer ligi BiH

Nakon odluke Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH o okončanju prvenstva u Premijer ligi BiH, očekuje se da će tu odluku verifikovati i...

Možda vas zanima i ovo

blank