Naslovnica Vijesti Crna hronika MUP SBK: U Kiseljaku pronađena droga i oružje

MUP SBK: U Kiseljaku pronađena droga i oružje

PODIJELI

Na području Srednjobosanskog kantona provedena je još jedna uspješna akcija usmjerena na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, a ovaj put težište aktivnosti bilo je na području Kiseljaka.

oglasi

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku, te policijskim službenicima PS Novi Travnik su, na osnovu Naredbe nadležnog suda u Kiseljaku, izvršili pretres porodične kuće u vlasništvu A.D. rođen 1981. godine.

Prilikom pretresa pronađeno je preko pola kilograma praškaste materije Speed, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Također pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje, određena količina novca za koju se sumnja da potiče od prodaje opojne droge, dvije puške, pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog djela Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je lišen slobode i uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu, nakon čega mu je od strane nadležnog suda određen pritvor.