Naslovnica Vijesti BiH Noć za umjetnike: Izložba “Imagination” (FOTO)

Noć za umjetnike: Izložba “Imagination” (FOTO)

PODIJELI

U Zenici je proteklog vikenda održana izložba vrhunskih slikara i umjetnika, područja Zenice.

oglasi

Ovoj umjetničkoj noći prisustvovao je veliki broj posjetilaca i kolega umjetnika, kao i uvaženi analitičar Sead Pašić, koji je istakao da je cilj izložbe postignut, da se kroz kompozicije i eksperimentisanje sa bojom ostvari mašta – Imagination, što je bio i krajnji naziv ove izložbe.

“Likovnu formu ne čine samo crtački elementi nego i asocijacije i kompletan pristup u stvaranju bojom trajnih vrijednosti rock aksiologije, pejsaža, portreta i urbanih kvartova koji slobodnim potezima dobijaju konačni likovni izraz u djelima autora ove izložbe”, kazao je Sead Pašić.

Ukupan dojam izložbe pod nazivom “Imagination” postignut je nastupom legendarnog Hišama Jusufovića Hiše i njegovom acoustic obradom rock balada.

Postavku izložbe čine djela Hilme Kahrića Hilsa, Milenka Šećerovića, Kemala Ščetića i Alena Ahmića.

Organizatori izložbe Cabaret Club sa Brand by braća Petrović u dogovoru sa autorima odabrali su jedno djelo da bude u prodaji u humanitarne svrhe za liječenje djevojčice Sajjre Poljo, jer Cabaret Club i veliki broj umjetnika su i ranije bili učesnici humanitarnih akcija za ovu djevojčicu.