REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu za Istanbul 24.5.2018. spriječili su pokušaj nezakonitog prijenosa 34.500 američkih dolara i 2.500 eura.

Novac je otkriven prilikom KDZ kontrole državljanina Libije E.A.F.K. (1997.) koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. E.A.F.K. i novac predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Na prijelazima Gradiška i Rača otkrivene tri falsificirane isprave

Službenici Jedinice granične policije Gradiška 24.5.2018. godine prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Volvo, bh. registarskih oznaka, otkrili su falsificiranu dozvolu CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju) i dnevnik vožnje. Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine D.V. (1991.) koji je kontroliran na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci. Falsificirani dokumenti su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.
Istoga dana, službenici JGP Bijeljina otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Republike Francuske koju je na uvid dao M.S. (1958.) prilikom ulaska u BiH na MGP Rača. Državljanin Republike Srbije kontroliran je u Renaultu, nacionalnih oznaka Francuske. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsificiranja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem nalogu predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Gradiška 25.5.2018. lišili su slobode S.I. (1991.) nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Gradina i bit će predat nadležnom organu.
Na MGP Doljani pri ulasku u BiH 24.5.2018. službenici JGP Doljani zadržali su N.S. (1954.) jer je ustanovljeno da je za njim MUP Posavskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela “utaja“. Državljanin BiH predat je službenicima PU Čapljina.

 

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o