REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Takmičari Medžlisa IZ Travnik su na XXII mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva travničkog, održanom 14. aprila 2019. godine u džamiji Esme sultanije u Jajcu ostvarili drugi rezultat u ekipnom plasmanu, te zauzeli dva prva, jedno treće i jedno peto mjesto u četiri kategorije takmičenja.

U kategoriji Test općeg znanja – mlađi uzrast, peto mjesto zauzela je predstavnica MIZ Travnik iz džemata Vakuf Riđić Lamija (mu'allim Samir-ef. Karić).

U kategoriji Test općeg znanja – stariji uzrast, prvo mjesto osvojio je predstavnik MIZ Travnik iz džemata Mosor Lepir Merzuk (mu'allim Ahmed-ef. Šehić).

U kategoriji Kiraet – mlađi uzrast treće mjesto zauzeo je predstavnik MIZ Travnik iz džemata Maline Jusufović Zejd (mu'allim Semir-ef. Šiljak).

U kategoriji Kiraet – stariji uzrast prvo mjesto osvojila je predstavnica MIZ Travnik iz džemata Mosor Lepir Hava.

Na osnovu rezultata svih takmičara utvrđen je i ekipni plasman. Prvo mjesto sa 217,99 bodova osvojio je MIZ Gornji Vakuf, drugo sa 215,83 bodova MIZ Travnik, a treće sa 210,01 bodova MIZ Jajce.

Predstavnici Medžlisa IZ Travnik, Lepir Hava i Lepir Merzuk, predstavljati će Muftijstvo travničko na predstojećem takmičenju na nivou Rijaseta. Želimo im puno uspjeha, te da na dostojan način predstavljaju Medžlis Travnik i Muftijstvo.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o