Naslovnica Vijesti Centralna Predstavnici Medžlisa osvojili dva prva mjesta na takmičenju polaznika mektebske nastave na...

Predstavnici Medžlisa osvojili dva prva mjesta na takmičenju polaznika mektebske nastave na nivou Muftijstva

PODIJELI

Takmičari Medžlisa IZ Travnik su na XXII mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva travničkog, održanom 14. aprila 2019. godine u džamiji Esme sultanije u Jajcu ostvarili drugi rezultat u ekipnom plasmanu, te zauzeli dva prva, jedno treće i jedno peto mjesto u četiri kategorije takmičenja.

oglasi

U kategoriji Test općeg znanja – mlađi uzrast, peto mjesto zauzela je predstavnica MIZ Travnik iz džemata Vakuf Riđić Lamija (mu'allim Samir-ef. Karić).

U kategoriji Test općeg znanja – stariji uzrast, prvo mjesto osvojio je predstavnik MIZ Travnik iz džemata Mosor Lepir Merzuk (mu'allim Ahmed-ef. Šehić).

U kategoriji Kiraet – mlađi uzrast treće mjesto zauzeo je predstavnik MIZ Travnik iz džemata Maline Jusufović Zejd (mu'allim Semir-ef. Šiljak).

U kategoriji Kiraet – stariji uzrast prvo mjesto osvojila je predstavnica MIZ Travnik iz džemata Mosor Lepir Hava.

Na osnovu rezultata svih takmičara utvrđen je i ekipni plasman. Prvo mjesto sa 217,99 bodova osvojio je MIZ Gornji Vakuf, drugo sa 215,83 bodova MIZ Travnik, a treće sa 210,01 bodova MIZ Jajce.

Predstavnici Medžlisa IZ Travnik, Lepir Hava i Lepir Merzuk, predstavljati će Muftijstvo travničko na predstojećem takmičenju na nivou Rijaseta. Želimo im puno uspjeha, te da na dostojan način predstavljaju Medžlis Travnik i Muftijstvo.