REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Dvije policajke i osmorica vojnika optuženi su da su u policijskoj postaji u Bruxellesu organizirali razvratne orgije dok su njihovi kolege tijekom totalne blokade grada tražili moguće teroriste i osumnjičene za terorističke napade u Parizu.

Naime, vojnici i policajke upustili su se u grupni seks u policijskoj postaji u briselskoj četvrti Ganshoren za vrijeme najvišeg stupnja pripravnosti zbog velike opasnosti od terorizma i straha od ponavljanja napada nalik onima u Parizu, pišu belgijski mediji.

Sporna policijska postaja nalazi se u blizini briselskog predgrađa Molenbeek gdje je belgijska policija provodila antiterorističke racije, a koje je poznato i kao svojevrsna džihadistička prijestolnica Europe.

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Policijski glasnogovornik Johan Berckmans rekao je za De Standaard da je 15 do 20 vojnika spavalo u postaji puna dva tjedna dok su operacije u studenom bile u tijeku, kako ne bi morali daleko putovati na kraju smjene.

– Kada su otišli, organizirali su mali tulum kako bi zahvalili mjesnoj policiji – kazao je glasnogovornik za belgijske novine La Derniere Heure.

– Pokrenuli smo istragu kako bismo saznali što se točno dogodilo – kazao je.

Glasnogovornik ministarstva obrane dodao je pak kako se ne radi o disciplinskoj istrazi.

– Više je riječ o tome, za sad, da pokušavamo saznati što se stvarno dogodilo… Dosad nismo zaprimili nikakve pritužbe. Kad nisu na dužnosti, vojnici su slobodni raditi što god žele dok god je to na privatnom mjestu.

Belgijski glavni grad pod budnim je nadzorom nakon što je prošlog mjeseca u Parizu ubijeno 130 ljudi. Najmanje trojica od devet osumnjičenih terorista koji su izveli napade bili su iz Bruxellesa.

Trgovine, škole, uredi, muzeji i kazališta danima su nakon toga bili zatvoreni, dok je javni prijevoz bio ograničen. Na tisuće naoružanih policajaca i vojnika još uvijek je na ulicama grada.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o