Naslovnica Vijesti BiH VEČERNJAKOV PEČAT: Nagrada za najboljeg gospodarstvenika otisla u ruke Rusmira Hrvića

VEČERNJAKOV PEČAT: Nagrada za najboljeg gospodarstvenika otisla u ruke Rusmira Hrvića

PODIJELI

Ovog Ponedjeljka, 14. maja 2018. godine održava se 17. po redu Večernjakov pečat, društveni događaj u kojem se bira “osoba godine” u BiH.

oglasi

U BiH bilo je 150 nominiranih za Osobu godine.  Ovih 150 osoba samo je ilustracija kako u ovoj državi i izvan nje ima jako puno uspješnih ljudi,kazali su pred manifestaciju organizatori.

Večernjakov pečat najveći je društveni događaj u BiH i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji. Poseban Ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od hiljadu kandidata izabere 150 nominiranih iz svih sfera života koji se natječu u 15 kategorija za glavnu nagradu – “Osoba godine”.

 

Nagradu za najboljeg gospodarstvenika dobio je Rusmir Hrvić.

Čovjek koji je svoj uspjeh pokazao u u Agrokomercu, a nagradu mu je uručio Nevenko Herceg. Hrvić je kazao kako je velika čast dobiti ovo priznanje i zahvali svojim zaposlenicim i suradnicima za koje je kazao da su zajedno s njim zaslužni za nagradu.

Rusmir Hrvić predsjednik je Uprave AS GROUP-a najveće i najuspješnije bh. prehrambeno-trgovačke industrije u Bosni i Hercegovini. Slovi za sjajnog menadžera koji pomjera granice i ruši stereotipe.

 

U kategoriji ‘Naše gore list’, Večernjakov pečat je dobio Pavo Zubak, ugledni hrvatski gospodarstvenik koji je u vrhu udruge bosanskih Hrvata Prstena. Nagradu je uručio Predsjednik uprave HT Eronet Vilim Primorac. “Ovo je priznanje koje se odlaže u srce. Ovo što radite u Mostaru je izvrsno i samo nastavite tinm putem i doći će te gdje želite”, kazao je zubak

Pečat za sportaša godine dobio je tenisač Damir Džumhur. “Svako priznanje iz domovine je posebna čast i zahvaljujem Večernjim listu i žao mi je što večeras nisam mogao biti u Mostaru” , kazao je Džumhur koji nije mogao osobno preuzeti nagradu zbog obveza ali se javio video linkom.

 Večernjakov pečat za sportski uspjeh dodijeljen je proslavljenom igraču i treneru Blažu Sliškoviću Baki koji je s mostarskim Zrinjskim povezao dvije titule prvaka BiH u nogometu. Nagradu mu je uručio Generalni direktor Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja. “Nagrada mi znači mnogo i ovo je poticaj u daljnjem radu i promoviranju Zrinjskog i nogometa”, kazao je Baka nakon preuzimanja nagrade.

Priznanje u oblasti međureligijskog dijaloga otišlo je u ruke čapljinskog paroha Marka Gojačića. Paroh je prilikom preuzimanja priznanja kazao kako su za ovo priznanje zaslužni svi svećenici u dolini Neretve.

Peter Daffy uručio je nagradu za najboljeg lokalnog lidera, a priznanje za lokalnog lidera otišlo u ruke načelnika Prnjavora Darka Tomaša. “Ovo nije nagrada meni osobno, ovo je nagrada mojim suradnicima i sugrađanima. U Prnjavori živi 13 nacionalnosti koji žive u dobrim odnosima i pozivamo sve da dođu i da se u to uvjere”, rekao je Tomaš.

Dražen Klarić uručio je nagradu za međupolitički dijalog ministrici financija Federacije BiH Jelki Miličević. “Biti na listi je čast, a dobiti priznanje je posebna čast”, kazala je Miličević. “Međupolitički dijalog treba stvoriti bolje uvjete života i veću sigurnost za građane”, rekla je Miličević.

Nagradu za znanost i medicinu dobio je Damir Boras, raktor u Zagrebu a nagradu mu je uručio Zoran Tomić. Boras je kazao da je ovo nagrada cijelom Sveučilištu u Zagreb…

 Kada je u pitanju kultura, nagradu je dobio Safet Zec (bosanski Mikelangelo), a nagradu mu je uručio Ljubo Bešlić. 21:53 – Posebna priznanja Večernji list je uručio ravnatelju Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miri Džakuli zbog doprinosa financijskoj stabilnosti zemlje

 Pečat za Uspjeh BiH zaslužile su sestre Čuljak koje su prije 33 godine ostale bez potkoljenica zbog promrzlina, a čija je inspirativna priča poslužila za snimanje filma ove godine. Nagradu je preuzela jedna od sestara Čuljak koja se zahvalila Večernjaku na nagradi, ali i svima koji su ih spasili i pomogli u najtežim trenutcima…

Za pothvat godine priznanje je otišlo u ruke Dajane Đurić, visokoobrazovanu dimnjačarku iz reda romske populacije i zaposlenicu u Vladi Brčko Distrikta koja se bori za prava svog naroda. Naradu uručio Enis Bešlagić. Dajana je vrlo emotivno prihvatila ovu nagradu i poručila mladim da ne napuštaju Bosnu i Hercegovinu, da u njoj rade i obrazuju se. “Za mene ova nagrada znači da se rad i trud isplate” kazala je Dajana

Večernjakov pečat zu kategoriji Ponos BiH dodijenio posthumno Aganu Hodžiću humanitarcu koji je životnu uštećevinu ostavio potrebitima. Nagradu u ovoj kategoriji dodjeli je Milan Bandić, a nagradu je preuzela Zilha Šeta iz pučke kuhinje „Stari Grad“ u Sarajevu.

Na pozornicu je izašao prošlogodišnji pobjednik, osoba godine, Marko Pipunić koji je službeno otvorio 17. po redu manifestaciju izbora Osobe godine Večernjakova pečata

 

 

vecernjilist.ba