Naslovnica Vijesti Centralna (VIDEO) Komšije za svaku pohvalu: Osamdesetogodišnji Travničanin Fuad Lolić za primjer građanima!

(VIDEO) Komšije za svaku pohvalu: Osamdesetogodišnji Travničanin Fuad Lolić za primjer građanima!

PODIJELI

Dok stanovnici Travnika uglavnom nezainteresirano posmatraju sve u svojoj okolini, pod uticajem općeg i društvenog nezadovoljstva, komentiraju uglavnom negativno i pozitivne i negativne stvari kojima su okruženi i koje se događaju u gradu Travniku, postoje i on koji bez obzira na sve uvijek gledaju naprijed! Iako u manjini postoje i oni koji se izdignu iznad svake situacije, svakodnevno se bore za bolji život svoje porodice, komšija i sugrađana.

oglasi

Iako ove godine puni osamdeset godina Travničanin Fuad Lolić je neumoran! Više od deset godina bez obzira što je penzioner, kroz različite aktivnosti radi na brojnim projektima i doprinosi lokalnoj zajednici.

Čika Fuada jedni poznaju kao bivšeg uposlenika Elektrodistribucije ili vijećnika Skupštine općine Travnik, jedni kao antifašistu, drugi kao najboljeg komšiju i predsjednika kućnog savjeta zgrade u kojoj živi u ulici Šehida. Riječ je o stambenoj jedinici koja ima 20 etažnih vlasnika, a u ulazu 25 je njih 10, koji još od 2003. godine izdvajaju sredstva za uređenje svog stambenog prostora. Vidjevši da zgrada poprima jedan novi izgledi da se “nešto” radi posjetili smo njene stanare i čika Fuada koji nas je upoznao o čemu se radi…

Naime kako je kazao projekat uređenja zgrade započeli su još 2005. godine.

Kaže čika Fuad svakako je važno spomenuti i podršku koju su dobili od Općine Travnik, na čelu sa načelnikom Admirom Hadžiemrićem. Naime, Služba za obnovu, izbjeglice, raseljena lica i stambene poslove Općine Travnik izdvojila je iznos od 5.000 KM za nabavku stiropora za fasadu ove stambene jedinice, što je i prvi put da su na ovaj način podržali jednu inicijativu građana.

Opširnije u videu…