6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Vikend na području SBK obilježila krivična djela

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Dana 26.05.2019.godine oko 22,50 sati u mjestu Krčevine, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku izvršili su kontrolu i pregled ugostiteljskog objekta, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Tom prilikom kod osoba N.H. rođen 2000.godine i S.M. rođen 1988.godine, obojica iz Viteza pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

- Oglašavanje - vikend na području sbk obilježila krivična djela

Evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 510 prekršajnih naloga, od kojih je 230 uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 17 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima