Vitežanin Roberto Soldić nokautom godine uspavao Poljaka i obranio naslov prvaka!

Najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić obranio je naslov KSW prvaka sjajnim nokautom protiv Poljaka Kaszubowskog. KSW je najjača europska organizacija, piše dolinalasve.info

Borba u poljskom Sopotu trajala je samo minutu i pol. Nakon početnih ispitivanja snaga poljski borac je krenuo u napad, a Soldić ga je dočekao i kontrom uspavao.

Kaszubowski je pao na pod, sudac je prekinuo borbu, a liječnici su morali reagirati kako bi spasili poljskog borca.

On je opasan jako. Ali morate biti pametni u ovakvim mečevima. Trenirao sam po cijele dane. Znao sam da je jako i nezgodan, ali pripremio sam se na sve. Svatko od nas je drugačiji, a Bog mi je dao ovaj talent, hvala ti, Bože i hvala ti, mama. Trenirao sam 6 mjeseci žestoko za ovih minutu i pol, i sad želim se najprije odmoriti i onda se vratiti u teretanu. Hvala Antunu Račiću, hvala Ivanu Dijakoviću mom menadžeru koji mi je ovo sve omogućio, hvala cijeloj mojoj obitelji, rekao je Roberto Soldić nakon pobjede.

Tko je Roberto Soldić?

Soldić je rodom iz Viteza, grada u BiH, ima 24 godine, a s MMA-om se ozbiljno počeo baviti s 20 godina kada je iz BiH stigao u Njemačku.

Roberto je ovdje došao s dvije borbe i 150 eura u džepu. Nije imao niti osiguran smještaj za prespavati. Tako je prve mjesece spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjerojatna, rekao je Ivan Dijaković, njegov trener i menadžer za Bild.

Soldić je ogromna zvijezda u Poljskoj. Poljaci ga obožavaju, a jednog dana bi mogao doći i na vrh velikog UFC-a.

Nadimak mu je Robo Cop i Vitez iz Viteza

Soldić više voli prvi nadimak Robo Cop koji je nastao gledajući borbe Cro Copa. Roberto je više puta istaknuo da mu je Filipović uzor u karijeri i da bi jednog dana htio biti kao on, a trenutno je na pravom putu.

Zanimljivo, Soldićeva borba za obranu naslova prvaka trebala se održati kao prva prije borbe večeri, tako je mjesecima najavljivana, no zbog Soldićeve ogromne popularnosti u Poljskoj ona je prebačena za glavnu borbu.

dolinalasve.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU