Vlada Kantona Sarajevo donijela nove mjere, skraćeno radno vrijeme prodavnica i apoteka

Vlada Kantona Sarajevo danas je održala vanrednu sjednicu na kojoj je raspravljano o mjerama sprečavanja širenja koronavirusa. Donesena je odluka da se radno vrijeme svih prodajnih objekata na području Kantona Sarajevo ograniči do 16:30 sati, a vrijeme do zabrane kretanje potrebno je iskoristiti da se svi vrate kućama.Istaknuto je da će kontrole će biti stroge i rigorozne. Skraćeno radno vrijeme odnosi se i na apoteke.

Donesena je odluka o smanjenju visine zakupnine za 50 posto u objetkima u kojima je KS zakupodavac. Odlučeno je da se prestane naplaćivati parkinga u KS, osim zatvorenih parkinga sa rampom, od 8:30 do 13:30 sati.

Donesena je i odluka o izdvajanju miliona KM za nabavku sanitetske opreme. Formirana će biti i posebna budetska stavka podrške privredi, a početni iznos je 5 miliona KM.

Premijer KS Mario Nenadić je apelovao na građane da se strogo pridržavaju donesenih naredbi i prestanu okretati ražnjeve na planinama i izletištima.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović kazao je da testova ima dovoljno i da nema razloga za zabrinutost. Kazao je da se epidemiološka situacija od posljednjeg izvještaja nije promijenila. 

 U zadnja 24 sata 69 onih koji imaju ovu naredbu nisu zatečeni kod kuće, kazao je Jusko.

Uskoro opširnije…OSLOBOĐENJE PORTAL

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU