Vlada Srbije postigla dogovor sa frilenserima – TNTPortal

Vlada Srbije saopštila je večeras da je postigla dogovor sa predstavnicima Udruženja frilensera i Udruženja radnika na internetu u vezi sa načinom plaćanja poreskih obaveza predstavnika ove industrije.

Vlada je prihvatila prijedlog udruženja da se normirani troškovi povećaju sa postojećih 43 odsto na 50 odsto, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sastanku je dogovoreno da će radnicima na internetu, odnosno frilenserima, omogući upisivanje radnog staža srazmerno uplaćenom djelu obaveza.

Rok za usvajanje svih zakonskih propisa koji će definisati budući status radnika na internetu pomjeren je na 1. januar 2022. godine, do kada će važiti do sada dogovoreni uslovi.

Na sastanku je dogovoreno da će uz Udruženje radnika na internetu i Udruženje frilensera odrediti svoje predstavnike, koji će učestvovati u radnoj grupi koja ima zadatak da izradi prijedloge novih zakonskih rešenja.

Imajući u vidu da je Vlada Republike Srbije preuzela obavezu da sve stavke dogovorene na ovom sastanku budu ispunjene, stekli su se uslovi za prestanak protesta frilensera, navodi se u saopštenju.

 

TNTPortal / Tanjug

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU