Vogošća: Organizirali svadbu u vrijeme virusa, ispalili 71 metak pa ih policija ekspresno pohapsila

Odmah po dojavi na navedeni lokalitet upućeno je više patrola policijskih službenika koji su potvrdili da je prijava osnovana, te da se radi o svadbenom okupljanju, iako su donesene naredbe i preporuke kojima se zabranjuju okupljanja s ciljem prevencije širenja koronavirusa.

Sarajevska policija je obaviještena da je došlo da upotrebe oružja na lokalitetu ulice Miholjići, Općina Vogošća.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, odmah po dojavi na navedeni lokalitet upućeno je više patrola policijskih službenika koji su potvrdili da je prijava osnovana, te da se radi o svadbenom okupljanju, iako su ranije donesene naredbe i preporuke kojima se zabranjuju okupljanja s ciljem prevencije širenja koronavirusa.

– Daljim operativnim radom policijski službenici su otkrili osobe koje su učestvovale u izvršenju krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti i držanje oružja bez odobrenja nadležnog organa, te su slobode lišena tri lica, koja su smještena u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, saopćeno je.

O ovom događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policijski službenici Uprave policije izvršili uviđaj na mjestu događaja i tom prilikom pronašli 71 čahuru usljed upotrebe oružja.

– Na osnovu usmene naredbe dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog vozila u kojem je pronađen jedan pištolj, a potom i jedne kuće u kojoj je, takođe, nađen jedan pištolj, koji se, kao dokazi, dovode u vezu sa izvršenjem opisanih krivičnih djela. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, saopćeno je.OSLOBOĐENJE PORTAL

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU