Naslovnica Zabava Yu-Gi-Oh karta na prodaji u Tokiju za čak 400.000 dolara

Yu-Gi-Oh karta na prodaji u Tokiju za čak 400.000 dolara

PODIJELI
Ova karta je veoma jedinstvena zbog čega se prodaje po nevjerovatnoj cijeni u specijalnoj prodavnici karata u Tokiju. Na njoj se nalazi i potpis Kazua Takahashija, kreatora Yu-Gi-Oh kartaške igre.

oglasi

Prvobitni vlasnik Blue-Eyes Ultimate Dragon pokušao je, vjerovatno iz šale, prodati kartu za skoro 900 miliona dolara, ali nije bilo kupaca. Stoga je cijena pala na 406.800 dolara.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

【青眼の究極竜 T3-01入手‼︎】
正真正銘のアジアチャンピオンシップ優勝賞品版です‼︎

大会賞品のみ“特注ケース”に密封されており、ケース入りは世界に1点しか存在しません‼︎

高橋和希氏のサイン有
999億円で提供可能

Zanimljivo je kako karta Blue-Eyes Ultimate Dragon nije čak ni najskuplja Yu-Gi-Oh karta. Pobjednik prvog Yu-Gi-Oh turnira, koji je održan 1999. u Japanu, dobio je kartu Black Luster Soldier, napravljenu od nehrđajućeg čelika. Ova karta je prodata za skoro dva miliona dolara, što je čini najvrednijom kartom u historiji čovječanstva.

Ljubitelji Yu-Gi-Oh igre i kolekcionari danas često daju stotine i hiljade dolara za karte s likovima koje je kreirao Takahashi. Naprimjer, Doomcaliber Knight karta košta blizu 700 dolara, dok se Dark Magician Girl prodaje za 1.100 dolara.

Podsjećamo, Yu-Gi-Oh je najpopularnija igra s kartama na svijetu koja se razvila iz japanskog crtića pod istim nazivom. Igra je zapravo duel između dva igrača koji sa svojim kartama čudovišta, čarolija i zamki pokušavaju nadmudriti jedan drugoga. Svaki igrač sastavi svoj špil od najmanje 40 karata s ciljem da spusti protivničke bodove s 8.000 na nulu.