Zaljubila se u beskućnika i promijenila mu život

Par iz Velike Britanije zaljubio se uprkos neobičnim okolnostima u kojima su se upoznali.

Kejti Nikol (38) upoznala je svog partnera Džona Hejnsa dok je on bio beskućnik. Kejti kaže da se između njih istog trenutka osjetila “hemija”, uprkos tome što je Džon dane provodio na ulici.

Ona je svaki dan odlazila i sjedjela s njim na mjestu gdje je obično bio, nedaleko od štanda sa sladoledom. Uskoro su razmjenjivali ljubavne poruke, piše britanski “Metro”. Hejns joj je pisao pjesme, a ona ga je pozvala na večeru. U roku od tri mjeseca par je počeo da se zabavlja.

Džon (31) više nije beskućnik, a u međuvremenu je našao i posao. Par je u vezi već osam mjeseci.

zaljubljeni par

“Odmah smo kliknuli, izgledao je tako iskreno”, rekla je Kejti, koja iza sebe ima već jedan brak i dvoje djece. “Naša veza postala je mnogo jača. Svaki dan se smijemo, ma samo se smijemo sve vrijeme.”

Par se upoznao na plaži Links u Kletorpesu prošlog juna. Džon, koji je bio navučen na heroin i halucinogeni “spajs”, bio je beskućnik 18 mjeseci. Ali Kejti mu je pomogla da preokrene život, a čak je upoznao i oca, kojeg nije vidio od svoje šeste godine.

“Pomogla mi je mnogo, na toliko različitih načina”, rekao je Džon, koji je dodao da mu život u šatoru blizu plaže nije bio nimalo lagan. Priznao je da je više puta dobio batine, da su ga ganjali i pljuvali.

Upoznavanje

Kejti, pomoćna učiteljica za djecu s poteškoćama u učenju, otkrila je kako su se upoznali.

“Nekoliko dana sam ga vidjela da sjedi na tom mjestu i jednog dana sam odlučila da mu priđem i pitam ga koja je njegova priča”, rekla je i dodala da su odmah “kliknuli” te da ga je od tada posjećivala svaki dan. “Rekao mi je da želi da promijeni svoj život pa smo odlučili na tome da radimo zajedno.”

Počeli su jedno drugom da ostavljaju poruke u Džonovim cipelama – koje je ostavljao kad bi išao u šetnju. Prva poruka od Kejti bila je pitanje Džonu koja mu je omiljena hrana, ali veoma brzo to se pretvorilo u ljubavna pisma.

Džon je postao beskućnik nakon što je proveo više od dvije i po godine u zatvoru.  Osuđen je za napad na čovjeka kojeg je uhvatio u krevetu sa svojom bivšom djevojkom, rekla je Kejti.

Kada je prosio, Džon je imao karton, na kojem je pisalo: “Njen advokat je bio bolji od mog”.

To ipak nije spriječilo Kejti koja ga je pozvala da se istušira, na šišanje i večeru dva mjeseca nakon što ga je upoznala.

“Nisam bila zabrinuta kad je prvi put došao u moju kuću, osjećala sam odmah da mogu da mu vjerujem”, objasnila je. Ubrzo su se zaljubili, a Kejti mu je pomogla da se riješi zavisnosti od droga.

novine

Kejti kaže i da su reakcije njenih bližnjih bile podijeljene. Iako ju je većina podržavala, neki su imali velikih problema s prihvatanjem toga.

“Ljudi se upoznaju na Tinderu i mislim da je to opasnije nego sjedjeti i razgovarati s nekima četiri mjeseca”, kaže Kejti, koja je i dogovorila sastanak Džona s ocem Gerijem, kojeg nije vidio 25 godina. Džon kaže da će zauvijek biti zahvalan Kejti za sve što je učinila za njega.

Sanjao sam o tome kad sam spavao na plaži, da neću biti zauvijek ovdje”, rekao je.

Izvor: CDM

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU