U Mjesnoj zajednici Novo Radakovo u subotu održan je Bazar.

Cilj bazara je bio da se predstave aktivnosti koje su realizovane u posljednjih šest mjeseci od kako je došao na funkciju povjernik MZ Novo Radakovo, Adi Salčinović.

Mještanke su u okviru “Kluba žena MZ Novo Radakovo” predstavile svoje rukotvorne koje su radile na radionicama, koje su bile organizovane u prostorijama MZ NOVO RADAKOVO, a u okviru projekta koji je podržan od strane IOM-a u BiH.

Posjetioci Bazra su izkazali veliko zadovljstvo i pohvalili ovakvu vrstu događaja, U okviru Bazara podjeljeni su i novogodišni paketići za tridesetak mališana MZ Novo Radakovo koji su osigurani od strane mještana koji su iskazali volju i želju da pomognu, i da budu društveno odgovorni u svojoj mjesnoj zajednici.

Želja nam je bila da razveselimo mališane i da im na ovaj naćin približimo i predstavimo aktivnosti u MZ.  Mještani, mještanke i djeca su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalili se, i rekli da ne mogu da vjeruju da se nešto ovako pozitivno dešava u njihovoj mjesnoj zajednici, nadaju da će se nastaviti sa ovim aktivnostima i događajima i dalje.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o