10 najjeftinijih izdavatelja SSL certifikata

Iako je prisvajanje tehnologije u porastu, činjenica je da isto tako s njome raste i broj online napada. Svakoga dana se dogodi velik broj cyber prijetnji, a kako bi se izbjegle takve situacije, mjere sigurnosti moraju se povećati. Jedna od njih je osiguravanje web stranica SSL certifikatima kako bi se informacije koje se dijele između klijenata i servera kriptirale.

Vjerojatno znate da SSL certifikati djeluju kao osiguranje vašoj poslovnoj stranici. Ako se vlasnik nekog poslovanja i vaši klijenti se ne osjećaju sigurno, SSL certifikati su tu kako bi spasili stvari, ili u ovom slučaju, vaše klijente.

Možemo reći da SSL certifikati rade čuda, posebice ako posjedujete neki oblik online trgovine. Na taj način kupci neće osjećati stres prilikom izvršavanja transakcija putem vaše stranice, a to je ono što je najvažnije.

Vrlo je jednostavno, svatko tko posjeduje stranicu ili blog u 2021. godini treba SSL. Tri ključne prednosti korištenja SSL certifikata su:

  1. Bolji rank na tražilicama
  2. SSL štiti podatke
  3. SSL potvrđuje vaše podatke

San svakog vlasnika stranice je imati klijente i kupce koji mu vjeruju, a sa SSL certifikatom dobivate upravo to. Također, imati SSL certifikat instaliran znači da će stranica bolje rangirati, a to, kao što možda znate, znači puno.

Iako možda možete biti skeptični u vezi kupovanja najjeftinijeg SSL certifikata umjesto nešto skupljih i mislite da postoji neka kvaka, istina je da razlike neće biti ako se držite prodavača koji su na dobrom glasu.

#1 SSL2BUY

Ako nešto možemo reći sa sigurnošću, onda je to da je SSL2BUY najpouzdanije ime kada je riječ o kupovini jeftinijih SSL certifikata. Posjeduje širok opseg SSL certifikata koji uključuju one standardne za jednu domenu, kao i certifikate za više domena od velikih SSL brendova kao što su DigiCert, Comodo, GlobalSign, GeoTrust, RapidSSL, Thawte, AlphaSSL i Symantec. Uz SSL2BUY možete kupiti Basic SSL certifikat za 8 dolara godišnje, Wildcard certifikat za 34 dolara godišnje i Multi-domain SSL za 33 dolara godišnje.

#2 GlobalSign

Global Sign je osnovan 1996. godine u Belgiji te otkupljen od strane GMO Groupa u Japanu 2007. godine. GlobalSign je zapravo bio prvo certifikacijsko tijelo koje je primijenilo CDN kako bi poboljšalo provjeru opoziva za HTTPS stranice. Glavne značajke GlobalSignove usluge vezane uz SSL certifikate su iznimna korisnička podrška, sigurnosne značajke, jednostavna primjena i kratko vrijeme za potvrdu. GlobalSign nudi različite SSL certifikate po pristupačnim cijenama pa tako svatko može pronaći ono što mu najviše odgovara.

#3 Comodo

Comodo je vodeći SSL pružatelj usluga koji je vrlo efektivan i sjajan za osiguranje svih tipova poslovanja, uključujući i ona mala te srednje velika.

Cilj Comoda je osigurati transakcije klijenata. Comodo SSL pruža standardnu 125/256-bitnu enkripciju kojoj vjeruju gotovo svi pretraživači.

#4 Digicert

Digicert je jedno vrlo bitno ime u online svijetu. Između ostaloga, koriste ga i multinacionalne tvrtke poput Microsofta, Yahooa, Facebooka, Wikipedije, NASA-e i Amazona.

Također, nude 2048-bitne SSL certifikate po vrlo razumnim cijenama. Primjerice, njihov Wildcard SSL certifikat košta manje od 535 dolara. No, ako vas zanima nešto jeftinije, nema razloga za brigu jer najjeftiniji plan iznosi samo 157 dolara godišnje.

#5 GeoTrust

GeoTrust je dobro poznati izdavatelj SSL certifikata koji se prvenstveno fokusira na pružanje direktnih i određenih SSL usluga, za razliku od Symanteca koji se obično fokusira na sve što je povezano sa sigurnošću korisnika.

GeoTrust nudi širok opseg SSL certifikata za sve tipove online organizacija i poslovanja na webu, te su njegove cijene i više nego povoljne.

#6 Entrust Datacard

Entrust Datacardovi SSL certifikati podržavaju 256-bitnu enkripciju i kompatibilni su s većinom pretraživača. Ti certifikati dolaze s novom lokacijom web stranice i servisom praćenja performansi koji štiti vašu stranicu od hakera, a svi vrlo dobro znamo koliko je to važno.

#7 IdenTrust

IdenTrust je poznat po pružanju sigurnih SSL certifikata po razumnim cijenama. Ova tvrtka, prethodno znana pod imenom Digital Signature Trust, nudi visokokvalitetne usluge digitalnih identiteta financijskim odjelima, eCommerce stranicama i mnogim drugima.

#8 GoDaddy

GoDaddy je nadaleko poznat kao web hosting servis, međutim, vjerovali ili ne, jedna od njihovih usluga je izdavanje SSL certifikata. Baš kao RapidSSL, pruža različite certifikate, a njihove cijene započinju od 48.99 dolara za cijelu godinu.

#9 Network Solutions

Network Solutions osnovan je još 1974. godine od strane Davida Growna. Nudi širok opseg SSL certifikata za mala, srednja i velika online poslovanja, a koji započinju certifikatom jedne domene za 59.99 dolara na godinu.

#10 Symantec

Symantec zapravo ne treba neko posebno predstavljanje kada se radi o pružanju sigurnosnih proizvoda svjetske klase tvrtkama diljem svijeta. Symantec je poznat po gotovo svim tipovima proizvoda za web zaštitu, od standardnih SSL certifikata do certifikata za zaštitu kodova.

Zaključak

U vezi sa SSL certifikatima, htjeli bismo vam za kraj ostaviti ove sažete podatke najboljih pružatelja SSL certifikata. Stoga ne riskirajte sa svojom kibernetičkom sigurnošću i uložite u pravu vrstu sigurnosnog proizvoda po najnižim cijenama koristeći jednog od gore navedenih pouzdanih pružatelja usluga!

10 najjeftinijih izdavatelja ssl certifikata
10 najjeftinijih izdavatelja ssl certifikata
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU