10. put u Zenici obilježen Dan Kudsa

Islamsko Vrhovno Vijeće Iraka Ured za zemlje Balkana tradicionalno obilježilo je sinoć Dan Kudsa. Na ovaj način obilježena je 45. godišnjica fetva imama Humeinija r.a. i 10. put ovaj datum obilježen je u Zenici.

Šef Ureda za zemlje Balkana Ali Al-Baldawi kazao je da postoji nekoliko plodova koji su rezultat opreacije oluje Al-Aqsa.

Prvi plod ove operacije koji je najvažniji plod od svih, jeste pad bezbjednosti Izraela. Drugi plod je otkrivanje ružnog lica Izraela u svijetu. Treći plod je jasno razdvajanje neprijatelja od prijatelja, četvrti plod je zaustavljanje procesa normalizacije i peti plod je aktivacija uloge osvine otpora u praksi“, kazao je ovom prilikom Al-Baldawi.

Za sve ono što čine, zahvalio im se i Ambasador Palestine u BiH Rezaq Namoora. On je između ostalog pozvao cijeli svijet da osudi i odbaci zločinačku agresiju i da je odmah zaustavi, da zaustavi izvoz oružja cionističkom neprijatelju, povuče agresorske snage iz Gaze, te otvori sve granične prelaze za ulazak pomoći narodu narodu Gaze i Plaestine, te da se vrate svi raseljeni u svoje gradove, poručio je Namoora.

The post 10. put u Zenici obilježen Dan Kudsa appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU