26 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 lipnja, 2022

  11 manje poznatih lica koja se kriju iza poznatih likova i reklama

  Uncle Sam, lik iz loga NBA-a i Zorro postali su poznati likovi diljem svijeta. No, to nisu samo poznata lica. Svi su zapravo inspirirani stvarnim ljudima, kojima vrlo često ne znamo ni ime. Pogledajte nekoliko primjera.

  Naomi Parker Fraley i Zakovničarka Rosie

  naomi parker fraley i zakovničarka rosie

  Ovaj poster poznat je diljem svijeta. Zakovničarka Rosie je kulturna ikona Drugog svjetskog rata i predstavlja žene koje su radile u tvornicama i brodogradilištima. Prava osoba čije lice krasi ovu poznatu ilustraciju bila je nepoznata sve do 2011. kada je napokon ispričala svoju priču. Naomi Parker Fraley radila je u američkoj tvornici tijekom Drugog svjetskog rata i nikada nije očekivala da će jednog dana postati inspiracija za toliko ljudi. Slikana je dok je upravljala strojem sa svojom prepoznatljivom crvenom maramom na glavi i to je postao moćan simbol.

  Samuel Wilson i Ujak Sam

  samuel wilson i ujak sam

  Američki “Ujak Sam” simbol je patriotizma i utjelovljenje vlade SAD-a. Prava osoba iza njegovog lika je Samuel Wilson koji se bavio pakiranjem mesa u New Yorku. Originalni poster se koristio za regrutiranje vojnika tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata.

  Helen Kane i Betty Boop

  helen kane i betty boop

  Mnogi poznaju Betty Boop, mnogima vrlo drag animirani lik koji su kreirali Max Fleischer i njegov tim animatora. Bila je najprije karikatura Helen Kane koja je 1932. tužila Fleischera radi korištenja njenog lika radi karikature.

  Joaquin Murrieta i Zorro

  joaquin murrieta i zorro

  Zorra se najčešće povezuje s povijesnim likom Joaquinom Murrietom, poznat kao Robin Hood Zapada. Murrieta je postao poznat kriminalac u Kaliforniji tijekom 1850-ih. Navodno je ubijen 1853., ali dugo se pričalo da je ipak živ.

  Kyle Craven i Nesretni Brian

  kyle craven i nesretni brian

  “Nesretni Brian” postao je poznat diljem interneta kada je netko objavio njegovu sliku na Redditu 2012. godine. Pravo ime mu je Kyle Craven, a 2018. godine je čak snimio reklamu za McDonalds glumeći Nesretnog Briana.

  Logo lanca brze prehrane Wendy’s i Melinda Thomas

  logo lanca brze prehrane wendy's i melinda thomas

  Melinda Thomas je kćer američkog biznismena Davea Thomasa koji je osnovao lanac brze prehrane Wendy’s. Ona je bila prototip maskote ovog brenda.

  Logo NBA lige i Jerry West

  logo nba lige i jerry west

  Ovaj logo je dizajnirao Alan Siegel 1969. Silueta koja je korištena pripada legendarnom Jerryju Westu.

  Joker i Conrad Veidt

  joker i conrad veidt

  Lik Jokera pojavio se 1940. i odmah izazvao mnoge rasprave. Tvorci tvrde da ih je inspirirao glumac Conrad Veidt koji je glumio Gwynplainea, čovjeka unakaženog lica s konstantnim širokim osmijehom iz filma Čovjek koji se smije. Postao je inspiracija za Jokerov izgled.

  Ronald McDonald i Willard Scott

  ronald mcdonald i willard scott

  Lik Ronalda McDonalda kreirao je glumac Willard Scott. Redovno je glumio lik klauna od 1963. do 1966. za McDonaldsov franšizu u Washingtonu.

  Iron Man i Howard Hughes

  iron man i howard hughes

  Superjunak Iron Man inspiriran je Howardom Hughesom, avanturistom i ekscentrikom. Stan Lee je priznao da su preuzeli i njegov izgled i životni stil i osobost.

  I za kraj jedan mali bonus: Pogledajte kako danas izgleda dječak s kutije Kinder čokolade.

  i za kraj jedan mali bonus: pogledajte kako danas izgleda dječak s kutije kinder čokolade.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU