HERCEGOVINA NOVO ŽARIŠTE / Još 12 osoba zaraženih virusom u posljednja 24 sata

Još 12 osoba zaraženih korona virusom potvrđeno je u posljednja 24 sata na području dviju hercegovačkih županija čime je ukupan broj oboljelih premašio brojku 60.  

Kako je priopćeno iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u protekla 24 sata na korona virus je testirano 35 osoba, od čega je 12 bilo pozitivnih.

Novih pet slučajeva zaraze potvrđeno je u Čitluku, u Konjicu četiri, Mostaru dva te u Posušju prvi slučaj oboljele osobe od COVID-19.

”Općinski i županijski sanitarni inspektori u protekla 24 sata izdali su 11 rješenja o izolaciji i samoizolaciji, a ukupno su, do sada, izdana 1443 rješenja”, navodi se u priopćenju.

U Županiji zapadnohercegovačkoj (ŽZH) u protekla 24 sata nije zabilježeno kršenje mjera samoizolacije niti kršenje mjera kretanja izrečenih starijim osoba od 65 i mlađima od 18 godina. Izrečene su dvije kazne za kršenje policijskog sata koji je sada na snazi od 19 sati do 5 sati ujutro. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH trenutno je u samoizolaciji 1010 osoba, 43 osobe su ušle u samoizolaciju, a tri osobe su izašle.

Uz banjolučku regiju Hercegovina je drugo najveće područje zaraze korona virusom. Trenutačno je otkrivena 61 osoba pozitivna na korona virus što predstavlja polovinu ukupnog broja zaraženih u entitetu Federaciji BiH.

direktno

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU