22.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

27 medalja za karate klub „MLADOST“ Vitez na III kolu kantonalne karate lige u Bugojnu

Ovog vikenda, u nedjelju 22.09.2019. godine , održano je treće kolo kantonalne karate lige SBK/KSB za 2019 godinu. Turnir je održan u organizaciji karate kluba „Master“ Bugojno , a učešće je uzelo preko 350 takmičara iz 18 klubova.

Takmičari karate kluba „Mladost“ Vitez su osvojili 27 medalja i to : 5 zlatnih, 9 srebrnih i 13 bronzanih medalja, te u ukupnom poretku zauzeli visoko treće mjesto sa osvojenih 39 bodova.

Zlatne medalje osvojili su Belmin Spahić, Ajdin Sivro, Danijel Strukar,Dominika Maleš i Harun Haskić , srebrene medlje su osvojili Elmedin Sivro i Ema Bešić u katama, Harun Redžić, Husein Selava, Monika Kozina, Edna Jusufbašić, Nadja Žigonja, Azra Subašić i muška kadetska ekipa, dok su se bronzanim medaljama okitili Salih Mujkić i Monika Kozina u katama,Armina Smajić,Azra Mujkić, Emin Hidić, Muhamed Žigonja, Luka Šapina, Rijad Bektaš, Ahmed Mahmutović, Melani Hurem,Berina Hurem, muška pionirska i ženska pionirska ekipa u borbama.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, zadovoljan je postignutim rezultatima i plasmanom koje njegovi takmičari ostvaruju na svakom nastupu na kojem se pojave, a naročito zbog toga što je na ovoj kanatonalnoj ligi nastupila podmlađena ekipa karate kluba „Mladost“ Vitez.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU