29-godišnjica preminula zbog komplikacija tokom porođaja
29-godišnjica preminula zbog komplikacija tokom porođaja

Ženska osoba E. H. (29) iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije poroda.

– Dana 22. svibnja 2024. godine, oko 21.15 sati, PS Lukavac je obaviještena od strane SHMP DZ Lukavac, da je u navedenu zdravstvenu ustanovu sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica dovežena ženska osoba E.H. (1995.) iz Gračanice, bez znakova života, kojom prilikom je dežurni liječnik Doma zdravlja Lukavac konstatirao smrt imenovane – saopćeno je iz MUP-a Tuzlanske županije.

Prema navodima prijave, E.H. je zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih liječnika bolnice, u pratnji medicinskog osoblja upućena u JZU UKC Tuzla, ali je tijekom hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života ih kojih razloga je prevežena u SHMP Doma zdravlja Lukavac gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali na žalost, bezuspješno.

– O događaju je upoznat dežurni tužitelj KTTŽ-a, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji OKP PU Lukavac, a sve dalje radnje, prema uputama tužitelja u narednom periodu, preduzimat će istražitelji OKP PU Gračanica – saopćeno je iz MUP-a Tuzlanske županije.

29-godišnjica preminula zbog komplikacija tokom porođajaIzvor: ( www.vitez.info / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU