5 najopasnijih datuma u decembru 2023.

Nisu svi astrološki i astronomski događaji povoljni. Stručnjaci su nam, kao i uvijek, rekli koji će od njih biti najpasniji u narednih mjesec dana.

4. decembar – Venera prelazi u znak Škorpije

Prvi opasan događaj je prelaz Venere iz Vage u znak Škorpije. Sam ovaj dan biće izuzetno nepovoljan. Astrolozi vjeruju da će najveća prijetnja biti za naše blagostanje. Na ovaj dan vodite računa da se ne razbolite, a moguće su i povrede. Takođe, 28. decembra će vladati ista energija, zato oprez.

13. decembar – početak retrogradnog kretanja Merkura

Retro Merkur je uvijek prati slijed neočekivanih događaja, što znači samo jedno – problemi sa novcem, poslom i obrazovanjem. Naše pamćenje ovog dana će raditi veoma loše, baš kao i naša pažnja. Ne potrošite novac 13. i ne računajte na pomoć drugih ljudi. Budite izuzetno oprezni u svemu i nikome ne dajte prazna obećanja. Merkur će biti retrogradan zaključno sa 2. januarom sljedeće godine.

22. decembar – zimska solsticija i konjukcija Sunca i Merkura

Zimska solsticija je najmračniji dan u godini. Većina ljudi će imati vrlo malo energije ili ramo rijetki će željeti da bilo šta rade. Veoma je dobro ako vam je ovaj petak slobodan dan. Ako ne, onda se nemojte preopteretiti poslom i aktivnostima. Konjunkcija Sunca i Marsa čini nas impulsivnim i agresivnim. Budite ljubazan prema ljudima i ne žurite sa zaključcima. Ovo je najopasniji dan decembra.

28. decembar – konjukcija Merkura i Marsa

Merkur i Mars u konjunkciji jedan sa drugim uvijek donose haos. Budite izuzetno oprezni u apsolutno svemu – od posla do vožnje. U danima kao što je 28. decembar, ni u kom slučaju nije trebalo da se čini ništa što bi vam na bilo koji način, čak i indirektno, moglo nanijeti štetu. Ovaj dan nije povoljan za počinjanje bilo kakvog posla, ulaganje, sklapanje dogovora. Odložite sve za nekoliko narednih dana.

29. decembar – Venera prelazi u znak Strijelca

Venera će 29. decembra preći u Strelca, ali ovo nije ništa bolje od njenog boravka u Škorpiji. 29. očekuju nas problemi sa intelektualnim sposobnostima. Donošenje odluka i procesi razmišljanja će biti teški. Venera će na ovoj poziciji ostati do 22. januara naredne godine.

BONUS VIDEO:

5 najopasnijih datuma u decembru 2023. appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU