5 VRHUNSKIH STILSKIH TRIKOVA Kako da izgledate neviđeno luksuzno, a da ne kupujete skupe stvari

Ko ne voli lijepu odjeću koja izgleda atraktivno, kvalitetno i skupo? Ovakav stil odijevanja potajno priželjkuje svaka žena, ali im često ostaje nedostižan san samo zbog zablude da izgledati luksuzno mora da znači i plaćati svaki komad nekoliko stotnina evra i nositi samo brendirane stvari.

Dame koje modu drže u malom prstu usavršile su stilske trikove pomoću kojih izgledaju „skupo“ čak i u sasvim običnim komadima koji ne koštaju puno, ali se lako uklapaju uz sve i iznose se „za sve pare“.

Ovo je pet najboljih stilskih trikova zbog kojih ćete izgledati „kao milion dolara“.

1. Savršena bijela košulja

Besprekorno bijela košulja dobrog, klasičnog kroja smatra se jednom od definicija luksuza. Neka bude uvek savršeno čista i ispeglana i sigurno će dati notu lukuza vašoj odjevnoj kombinaciji. Nosite je uz klasične pantalone ili suknju, ili moderne zvoncare, a upotpunite izgled diskretnim nakitom…

2. Bež od glave do pete

Ima nečeg neverovatno elegantnog u neutralnoj paleti boja, a kada se od ovih nijansi sklopi cijela odjevna kombinacija, rezultat je neviđeno luksuzan izgled.

3. Dobar kaput

Ovo je komad na kojem ne treba štedeti, jer tokom hladnih mjeseci može da nosi celu odevnu kombinaciju. Kaput je prvo što će svako primijetiti gde god se pojavite, a prilikom kratkih izlazaka možete ga iskoristiti i da sakrijete ostatak garderobe kada niste zadovoljni odjećom koju ste obukli. Kamel nijansa uvijek je pun pogodak ako želite da ostavite utisak dame koja puno ulaže u svoj garderober, dok je beli kaput definicija skupog stila.

4. Kvalitetne tkanine

Osim kroja i boje, treba obratiti pažnju i na materijal odjeće koju kupujete. Tkanina poput svile donijeće luksuzan izgled vašem stajlingu, koju god boju da izaberete. Kako bi vam trajala što duže, odejću od svile održavajte pravilno i tretirajte proizvodima namijenjenim delikatnim tkaninama.

5. Vodite računa o aksesoarima

Nije važno koliko koštaju, kod modnih dodataka je najvažnije da „ne vrište“ i ne odudaraju previše, već da budu svedeni. Birajte klasične torbe jednostavnih boja sa minimum detalja, a kada je riječ o nakitu, vodite se onom čuvenim: Manje je više.

Dodatni savjet: Nije važno šta je u trendu, već šta vam dobro stoji

Garderobu nikad ne treba birati prema trendu, već treba kupovati ono što pristaje vašem obliku tijela i laska figuri. Takva garderoba ističe ono najljepše na vašem tijelu, a ima moć da prikrije poneki nedostatak ili višak.

BONUS VIDEO:

5 VRHUNSKIH STILSKIH TRIKOVA Kako da izgledate neviđeno luksuzno, a da ne kupujete skupe stvari appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU