PROPAST PRIVREDE/ 500 radnika ‘Standarda’ dobilo otkaz!

Uprava se obavještanjem obratila radnicima “Standard Furniture Factory”, sa preporukom da se mogu javiti na biro, uz jasne upute o potrebnoj dokumentaciji

Kompanija “Standard Furniture Factory ” do danas brojala je preko 647 radnika, u većinskom vlasništvu “Drvo Produkt-a” iz Ilijaša sa 89% dionica ovog dioničarskog društva.  Većina radnika, kako javlja portal Crna-hronika.info, dobila je od uprave pismeno objavještenje u kojem ih obavještavaju o trenutnom otkazu.


“Poštovane kolege, svi ste nažalost upoznati sa trenutnim stanjem u Evropi koje je nastalo zbog pandemije virusa COVID-19 i kako se to odražava na rad naše fabrike. Svi naši kupci su zatvorili svoje salone i skladišta do 30.4.2020. godine, a neki od njih dok se situacija ne stabilizira, što je i našu kompaniju primoralo da napravi isto” – stoji u obavještenju za radnike tvornice “Standard” u Ilijašu.

“Hvala svim radnicima “Standard Furniture Factory” koji su davali i daju svoj maksimum u ovim teškim trenucima za sve nas, te naše radnike molimo za razumijevanje zbog poduzetih mjera koje imaju za cilj da se svi ponovo vratimo na svoja radna mjesta kada se tržište u Evropi, odnosno u BiH stabilizuje” – poručili su radnicima iz ove kompanije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU