Općina Centar izdvojila 170.000 KM za gasifikaciju četiri naselja

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i izvršni direktor za razvoj i marketing Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Sarajevogas Nusret Palavra danas su potpisali su ugovor o realizaciji projekta izgradnje distributivne gasne mreže i priključaka do izlaza iz putnog pojasa u naseljima: Kromolj, Slatina, Poljine i Šip.

Za realizaciju tog projekta Općina je izdvojila 170.000 KM. Prošle godine završena je realizacija treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Poljine čija je vrijednost iznosila 406.230 KM, a sredstva je osigurala navedena općina.

Prilikom potpisivanja ugovora Palavra je objasnio tehničke detalje projekta, te najavio kako se početak radova očekuje u augustu.

Imajući u vidu zajedničku misiju, a to je poboljšanje kvaliteta zraka, te stimulisanje građana da koriste prirodni gas kao okolinski najprihvatljiviji energent, nadam se da će biti nastavljena akcija priključivanja na gasnu mrežu za jednu KM – naglasio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU