Načelnik općine Jajce Edin Hozan posjetio džemat Kasumi

Načelnik općine Jajce Edin Hozan, posjetio je džemat Kasumi gdje su ga ugostili predsjednik džematskog odbora Enes Karaga sa ostalim džematlijama.

Povod posjete bio je uručivanje sredstava za završetak grijanja u džamiji Kasumi. Enes Karaga u ime džematskog odbora se zahvalio načelniku Edinu Hozanu na izdvojenim sredstvima, te istako da sve sto je dosad urađeno, urađeno je prilozima džematlija i donacijama općine.

– U sklopu džamijskog objekta odvija se i mektebska nastava, te će se završetkom grijanja poboljšati i uslovi za djecu koja pohađaju mektebsku nastavu, naglasio je Karaga!

načelnik općine jajce edin hozan posjetio džemat kasumi

Načelnik Hozan je naglasio da Općina Jajce ima sluha kada su u pitanju potrebe vjerskih zajednica, što dokazuju izdvajanja značajnih sredstava iz budžeta općine svake godine za potrebe svih vjerskih zajednica na području općine Jajce.

Takođe, općina Jajce će i ubuduće podržavati rad vjerskih zajednica, odnosno, podržavati izgradnju vjerskih objekata sa ciljem unaprijeđenja vjerskog života i potreba vjernika naše lokalne zajednice.

 

(Džemat Kasumi/Jajce Online)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU