REŠIN SPORTSKI VREMEPLOV/ Kahrimanović postavio novi Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha

Sport uvjek donosi pregršt uzbuđenja, neizvjesnosti, radosti, sreće zbog pobjeda, trijumfa, rekorda…Posebno je to izraženo u pojedinačnim sportovima kada o novom prvaku, šampionu, rekorderu… odlučuju milimetri, djelići sekunde, jedan udarac

To je izraženo u tenisu, plivanju, atletici, dizanju tegova…a posebno u borilačkim sportovima (boks, kik boks, karate, taekwondou…). Na brojnim domaćim i međunarodnim mitinzima, turnirima, prvenstvima bude dramatičnih, šokantnih, neočekivanih rezultata…a što posebno daje draž i kvalitet.

Piše: Rešad MAMELA

Sportska dvorana „Mladost“ u Visokom bila je 30. novembra 2013. godine domaćin Taekwondo prvenstva BiH, a koje je održano u organizaciji TKD“BOSNA“ Visoko. Nastupilo je preko tristo takmičara koji su došli iz više od  30 klubova iz cijele BiH (Mostar, Bugojno,  Orašje, Posušje,Tomislav Grad, Sarajevo, Bihać, Visoko, Zenica, Srebrenica…).

U sjajnoj atmosferi, pred blizu tri hiljade ljubitelja ovog atraktivnog borilačkog sporta, viđene su izuzetno zanimljive i krajnje neizvjesne borbe, a što je izazvalo velike aplauze borcima za prikazano umjeće.

Poštovani čitaoci, vaš  novinar na ovom respektabilnom prvenstvu obavio je posao oficijelnog spikera u dvorani i bio sam impresioniran atmosferom i velikim kvalitetom brojnih mečeva koji su dizali gledaoce na noge. Svi oni su uživali u cjelodnevnom programu u muškoj i ženskoj konkurenciji i to u kategoriji: kadeti, juniori i seniori. Ovo je bilo do tada najbolje organizovano prvenstvo, sa najvećim brojem takmičara, a državni prvak postao je TKD „BOSNA“ Visoko, druga je bila ekipa „NUR“ Kakanj, a treće mjesto „Akademija JALE“ iz Zenice.

rešin sportski vremeplov/ kahrimanović postavio novi ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha
rešin sportski vremeplov/ kahrimanović postavio novi ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha

Kahrimanović za minut razbio 23 para kokosovih oraha

Kada sam, pred početak finalnih borbi na ovom državnom prvenstvu u taekwondou, najavio spektakl, pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha, u dvorani je nastala „ludnica“, euforija, oduševljenje.

Uz prisustvo specijalne komisije i TV kamera pred prepuno gledalište je izašao čuveni šoumaster, majstor taekwonda, nosilac titule crni pojas 7 dan MUHAMED KAHRIMANOVIĆ. n je inače do tada bio vlasnik 5 Ginisovih rekorda, rođen je u Ilijašu, a već 40 godina živi u Hamburgu i poznat je po nadimku „čelična ruka“.

I spektakl je počeo, Muhamed je nošen frenetičnom podrškom iz gledališta za jedan minut, sa obje ruke razbio 23 para kokosovih oraha, a do tada je rekord bio 16 parova kokosovih oraha. Tim rezultatom Muhamed je postao novi Svjetski, Ginisov rekorder u razbijanju tvrdih predmeta rukom, a što je izazvalo nezapamćenu buru oduševljena u dvorani, ali i cijeloj visoškoj čaršiji. Gledaoci su dugo skandirali njegovo ime i svi su željeli da ga poljube, zagrle i čestitaju mu.

Ovo je za moj narod i moju BiH

Znao sam da mogu oborti stari rekord, dugo vremena sam se studiozno i kvalitetno pripremao za ovaj  sjajan rezultat. Iza mene su mjeseci mukotrpnog rada jer nisam ništa želio da prepustim slučaju. Imao sam frenetičnu podršku iz prepunog gledališta i želim da se svima njima zahvalim za to. Ovaj izuzetan rekord je za moj narod i moju BiH, u mikrofon nam je rekao novi Ginisov rekorder Kahrimanović.

Vlasnik brojnih Ginisovih rekorda

Majstor Muhamed Kahrimanović je svjetski prvak u razbijanju tvrdih predmeta, rekorder u razbijanju riječnog kamena i dasaka i svjetski rekorder u razbijanju kokosovih oraha.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU